Zobacz pełną wersję : burta z laminatu - czy warto?
jedna_brew
14-02-16, 16:36
hej,
jak w temacie. mam dość klejenia mojej starej burty i walki z rdzą. czy burta z laminatu podpasuje, będzie się domykać, szczeliny będą równe? zastanawiam się nad kupnem...
Z laminatem jest loteria, doskonały przykład - tylne lotki. Ponadto musisz pamiętać, że jeśli się zgapisz i położysz na nią coś ciężkiego to się złamie. Ponadto jak kupisz słabo wykonaną burtę to ona z czasem będzie mogłaby się kurczyć, a lakier na niej pękać. Dobra burta z innego materiału niżeli z blachy to te z włókna węglowego, ale one z kolei kosztują fortunę. Pozdro!
jedna_brew
15-02-16, 12:33
ok, dzięki. poczytałem parę innych wątków na ten temat i zdania są faktycznie podzielone. w każdym bądź razie to nie jest tak, że laminat jest taki super.
ok, dzięki. poczytałem parę innych wątków na ten temat i zdania są faktycznie podzielone. w każdym bądź razie to nie jest tak, że laminat jest taki super.
Sam u siebie go rozważałem dwa lata temu, ale wybór padł jednak na reanimowanie oem burty :)
Ja nie żałuję udało się zamontować bdb.
Mam burtę laminatową w kolorze i nie widzę ani jednego minusa. Spasowanie idealne, kolor idealny, nic się nie dzieje, a wytrzymałość większą niż blaszana.
OnePunchMen
18-02-16, 10:38
Dokładnie tak jak powyżej , mam burtę z laminatu już 3 lata i nic złego się z nią nie dzieje, same plusy.
jedna_brew
18-02-16, 16:50
hej,
no cóż. zdążyłem już kupić metalową pod kolor i w dobrym stanie, znacznie lepszym niż moja, zobaczymy jak się spisze.