Zobacz pełną wersję : Tylne chlapacze EJ/EK
Słuchajcie Panowie mam problem, pytanie, nie ogarniam.
Mamy do wyboru takie samochody:
Coupe: EJ6, EJ8, EM1
Hatchback: EJ9, EK1, EK3, EK4
Sedan: EJ9, EK3, EK4
Mamy przedlifty i mamy polifty.
Czy da się ustalić, które z tych aut miały z tyłu jednakowe chlapacze? Jakoś mi to nie idzie :mad::confused::confused::mad:
Znajdujemy się na największym forum w Polsce zrzeszającym wszystko, co ma związek z Hondą i było fabrycznie wyposażone w pasy bezpieczeństwa.
Są tu projekty po 200 koni z litra i 20 letnie samochody szybsze niż nowe produkowane przez Hondę teraz.
Są też inżynierowie, mechanicy i sympatycy.
I nie da się ustalić takiej błachej sprawy? :confused:
mysle ze coupe i sedan maja te same ale 100% nie mam najlepiej jest jak by byl jakis spot i ktos by to porownal
Też uważam, żę coupe i sedan są zamienne. Na pewno przedlift i polift ma inne chlapacze ze względu na przetłoczenie na dole zderzaka.
Hatchback ma pasujące tylko do hatchbacka. Przedlift i polift w tym wypadku chyba są takie same.
hatchback przednie sa wymienne przedlift/polift ze wszystkimi nadwoziami
tył jest wymienny tylko sedan/coupe ale inne sa przedlift/polift, przod bez roznicy
Okej, to mamy potwierdzenie od prawie wszystkich osób, że Hatchback to Hatchback i że jest niezależny. Super! ;)
To teraz pytanie brzmi, jak wygląda temat przedlift/polift i dokładka, oraz jej brak...? EK4 ma takie same chlapacze, jak EK9? Ktoś wie? :o
miałem tylne chlapacze 6gen od przedlifta i polifta...różnicy nie znalazłem :) mówie o wersji 3d :P