Zobacz pełną wersję : pilot alarm
Fabryczny alarm od 5d jest juz dosc wysluzony, nowe baterie ale i tak nie łapie tak jak przed laty. Da sie cos z tym zrobic? kupno nowego, programowanie? Jakie mam opcje? pozdrawiam
Masz pilota na podczerwień?
Masz pilota na podczerwień?
Tylko były na podczerwień.
tak na podczerwień, org Valeo
MOżna założyć uniwersalny w boczku drzwi kierowcy 40-100 zł na allegro ale trzeba trochę porzeźbić. Nie wiem czy można jakiś inny podpiąć w miejsce tego na podczerwień
można, nie raz pisaliśmy o tym na forum jak do oryginalnej instalacji dolożyć
Tez slyszalem ze magicy maja nowe na podczerwien i koduja to jakos.
można, nie raz pisaliśmy o tym na forum jak do oryginalnej instalacji dolożyć
Poka gdzie :)
podpinam sie, chętnie zapoznam sie z takim poradnikiem ;)
również mam ten problem czekam na info
Fabryczny alarm od 5d jest juz dosc wysluzony, nowe baterie ale i tak nie łapie tak jak przed laty. Da sie cos z tym zrobic?Spróbuj jeszcze przeczyścić szybkę odbiornika przy światełku kabinowym. Zdejmij i zobacz czy się poprawi.
Tylko były na podczerwień.Wiem. Upewniam się, czy ma fabryczny.
MOżna założyć uniwersalny w boczku drzwi kierowcy 40-100 zł na allegro ale trzeba trochę porzeźbić. Nie wiem czy można jakiś inny podpiąć w miejsce tego na podczerwieńNie miałem styczności z oryginalnym alarmem ale jeśli da się go uzbrajać i rozbrajać przekręcając kluczyk to można coś pokombinować.
Jeśli montaż drugiego alarmu to najprościej w miejsce obecnego alarmu wsadzić dokładany, radiowy. Schemat w dłoń i jazda. Wszystko co potrzebujesz masz już doprowadzone.
Próbowałem rozkminiać co trzeba zrobić aby dorobić sobie nowego pilota, ale nawet Pan w ASO stwierdził że to musieli Niemcy dołożyć bo na pilocie z tyłu są jakieś niemieckie znaczki i napisy. Mam drugiego MC2 i drugi ma to samo, ale Pan (kierownik działu części) nie dał się przekonać że to oryginał.
Przy sterowniku alarmu jest jakaś magiczna dwupinowa wtyczka ale niestety nigdzie szukać instrukcji dopasowania pilota.
Może ktoś? Coś?
pozdrawiam Marcin
Montowałem w mojej alarm ze sterowaniem centralnym, obszukałem wszystko, bardzo trudno znaleźć konkretne porady jak się podłączyć, tu na forum ich po prostu niema. Znalazłem gdzieś jakieś minimalne wskazówki które naprowadziły mnie na to do których kabli się trzeba wpiąć, była to informacja, że na pewno można podłączyć centralkę alarmu pod fabryczną centralkę zamka centralnego, ktoś gdzieś napisał, że mu to zrobiono i że podłączano się do kabli które idą do drzwi kierowcy. Poradziłem sobie tylko dlatego, że umiem montować alarmy i robiłem to już wiele razy znajomym i sobie. Było to trzy lata temu i nie za bardzo pamiętam które to kable, ale jak się zrobi cieplej, to mogę to sprawdzić i opisać tutaj.
Próbowałem rozkminiać co trzeba zrobić aby dorobić sobie nowego pilota, ale nawet Pan w ASO stwierdził że to musieli Niemcy dołożyć bo na pilocie z tyłu są jakieś niemieckie znaczki i napisy. Mam drugiego MC2 i drugi ma to samo, ale Pan (kierownik działu części) nie dał się przekonać że to oryginał.Wrzuć tutaj zdjęcia tych pilotów. Zobaczymy czy oryginał.
Montowałem w mojej alarm ze sterowaniem centralnym, obszukałem wszystko, bardzo trudno znaleźć konkretne porady jak się podłączyć, tu na forum ich po prostu niema.To słabo szukałeś. A do schematów w manualu to nie łaska zajrzeć? Wszystko jest jak na tacy i nawet po polsku. Jest wymagana podstawowa umiejętność czytania schematów. Trzeba jaśnie panu napisać instrukcję krok po kroku? Najlepiej to jeszcze zamontować za niego.
Znalazłem gdzieś jakieś minimalne wskazówki
ktoś gdzieś napisał
nie za bardzo pamiętam które to kable
Narzeka jak to ludzie mało radzą a sam piszesz samymi ogólnikami.
ale jak się zrobi cieplej, to mogę to sprawdzić i opisać tutaj.Trzymam za słowo.
Gdzie narzekam jak to ludzie mało radzą? Naprodukowałeś się za trzech, chyba jakiś nadpobudliwy jesteś.
Nie za bardzo pamiętam które to kable, bo jak pisałem, robiłem to ze trzy lata temu, nie doczytałeś?
Jak jesteś tak pomocny, to proszę Cię uprzejmie zapodaj linka do schematu jak podłączyć alarm pod fabryczną centralkę zamka, niestety ja tego nie znalazłem, bo jak na razie to nacwaniakowałeś się i uwaliłeś posta który uja wnosi do tematu.
Naprodukowałeś się za trzech, chyba jakiś nadpobudliwy jesteś.Chyba Ty.
Jak jesteś tak pomocny, to proszę Cię uprzejmie zapodaj linka do schematu jak podłączyć alarm pod fabryczną centralkę zamka
Ależ proszę bardzo. Wrzucam tutaj to, do czego nie byłeś łaskaw nawet zajrzeć:
Centralny:
http://naforum.zapodaj.net/images/5c5fa65ee5a1.png
Krańcówki drzwi wchodzą zbiorczo na kontrolkę w zegarach, zatem najprościej wziąć z licznika:
http://naforum.zapodaj.net/images/9d156def3ac1.png
Kierunkowskazy:
http://naforum.zapodaj.net/images/d2e4f4a4c61b.png
No i oczywiście (+) po stacyjce i stały (+) do zasilania alarmu:
http://naforum.zapodaj.net/images/b27cb605e3b7.png
Wyłącznik zapłonu = stacyjka.
Jeśli oryginalnie nie było pilota to do drzwi kierowcy trzeba dołożyć siłownik (zwykły slave, nie master).
W sumie jak podłączyć alarm do centralki zamka to tu niema, ale to co zamieściłeś to już coś. Nie można było tak od razu, tylko się mnie czepiać i cytować cholera wie po co?
Możesz podać link gdzie to było, o co prosiłem wcześniej, bo nadal myślę, że tu na forum tego niema.
W sumie jak podłączyć alarm do centralki zamka to tu niema, ale to co zamieściłeś to już coś.
Sorry, ale jeśli na podstawie tych schematów i schematu podłączenia swoje alarmu nie wiesz jeszcze co i jak to lepiej żebyś to zlecił komuś kto ma chociaż minimalną wiedzę elektryczną.
Możesz podać link gdzie to było, o co prosiłem wcześniej, bo nadal myślę, że tu na forum tego niema.Przyklejone tematy. Manual.
Ty jakiś dziwny jesteś, przeczytaj dokładnie pierwszą z moich wypowiedzi które zacytowałeś, przecież wyraźnie dałem do zrozumienia, że na tej podstawie można już dokonać podłączenia. Poza tym, pisałem wcześniej, że ja już dawno założyłem do swojej alarm, więc propozycja abym to komuś zlecił jest co najmniej nie na miejscu. Jestem kierownikiem stacji demontażu i zakładałem alarmy gdy Ty rżnąłeś jeszcze w pieluchy, młodzieńcze.
Druga sprawa, nie możesz podać tego cholernego linka??? Bo nadal myślę, że jednak nie możesz.
Prawda taka że kto umie czytać te schematy i dokładal sam dodatkowe sterowanie czy przerabial to dlatego za dużo o tym nie pisze oficjalnie na forum bo od razu wychodzą słabości tego alarmu i zaraz auta były by pladrowane. Ci co czytają ze zrozumien schematy wiedzą o czym mówię i jak łatwo dołożyć dodatkowy moduł. A tym którym brak tej wiedzy zawsze pw zostaje
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
...zakładałem alarmy gdy Ty rżnąłeś jeszcze w pieluchy, młodzieńcze.Przyhamuj harnaś bo odfruniesz.
Jestem kierownikiem stacji demontażuPoważna sprawa. Gratuluję.
Druga sprawa, nie możesz podać tego cholernego linka??? Bo nadal myślę, że jednak nie możesz.Współczuje spostrzegawczości: http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?12626-Manuale-i-instrukcje-serwisowe-do-Hondy-Civic-5D-(1995-2000)
Dobra, koniec tematu bo się robi gównoburza.
Nie chcę linka do strony z manualami, chcę link do tego konkretnego schematu. Czy rzeczywiście jesteś tak ograniczony, że tego nie rozumiesz, czy rżniesz głupa?
W manualu masz schematy, panie kierowniku demontażu. Lenistwo nie pozwala do nich zajrzeć?
Myślisz, że skąd ja je mam? Ze złotego kuferka na końcu tęczy? :rolleyes:
W związku z tym, że po raz kolejny próbujesz mnie obrazić od teraz będziesz ignorowany.
W manualu niema schematów które zamieściłeś. Brniesz w paranoję jak ostatni... Czemu? Tak trudno przyznać to co pisałem wcześniej, że na tym forum niema takiego schematu?
Odnoszę wrażenie, że sobie ze mnie robisz jaja. Nie daje wiary, że można być aż tak leniwym.
Widzę, że uparłeś się, żeby publicznie pokazać, że jesteś (delikatnie mówiąc) mało rozgarnięty.
Proszę bardzo: W przyklejonym temacie "Honda Civic 5D - Kompendium wiedzy - FotoInstrukcje - Zrób to sam" A tam w "SUPLEMENT - INFORMACJE" jest "Polski manual 5D/AeroDeck (by Diodak)"
Czy teraz już sobie poradzisz panie kierowniku demontażu?
P.S.
Mam nadzieje, że w swej elokwencji wydedukujesz, że trzeba udać się na ostatnią stronę wskazanego tematu.
Jeśli nie, to czytaj uważnie: trzeba udać się na ostatnią stronę wskazanego tematu, i w razie gdyby link wygasł pisać prywatną wiadomość do pafels.
Czyli tak jak pisałem, nie możesz podać linka, bo na tym forum niema tego schematu. Przecież od początku o to chodziło, więc nie pal głupa.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?49365-Pro%B6ba-o-Polsk%B1-wersj%EA-manuala-do-5d-Aero/page5
Jesteś idiota czy troll?
Ta, no chyba ty, w zamieszczonym linku niema schematu. Schematu na TYM forum niema i koniec.