Zobacz pełną wersję : Zabezpieczenie halogenów
Witam,
czy ktoś się już z was pokusił kiedyś o próby zabezpieczenia halogenów?
Do tej pory miałem te małe halogeny, ale pomału kończy się ich życie. Oba szkła są popękane, świeca ale chyba im bliżej do końca dalej ;-)
Udało mi się zdobyć te duże originale boscha i chciałbym aby trochę posłużyły.
Pytanie jak można je zabezpieczyć, przed kamieniami i tym podobnym.
Jakaś siatka przed halogenami na ramce, czy coś takiego?
Oczywiście nie wszystko z nierdzewki, aby bobrze się prezentowało.
Ktoś ma jakieś pomysły, czy może już coś takiego zrobił?
Oklej folią to po strzale będą się trzymać kupy.
Idąc tym tokiem to trzeba by bylo przykręcić do zderzaka stare opony żeby się nie uszkodzil przy kolizji.
folia tylko da to, że wszystko będzie trzymało się kupy jak mówiłeś, ale to nie o to mi chodzi
ja szukam rozwiązania aby halogeny faktycznie zabezpieczyć i aby to wyglądało przyzwoici
gdyby halogeny były po dyszce i dostępne na każdym kroku to bym nie robił sobie roboty, a wiemy przecież, że o niektóre części jest naprawdę trudno
Nic ich nie rozbije, a jak cos to mam szkielko do sprzedania ;)
hahahah ;-)
a tak na marginesie namierzyłem osłony o podobnej średnicy, wiec tylko pozostaje to tylko ładnie połączyć
Po co Ci halogeny jak chcesz na nich oslony wozić? :p
Dotnij wodą podobne krążki z plexy 5 mm i dołóż ; D
przecież nie będą zasłonięte tylko osłonięte, a to różnica
a wiesz, ze to może byc pomysł
mam dostęp do plexi i do lasera ;-)
No. Pomyśl coś jak to zamocować ładnie i masz osłonkę.
co dwie głowy to nie jedna ;-)
Na pewno fajnie beda swiecily jak przed szkielkiem bedzie taka plexi. Chociaż na reflektory przednie widziałem kiedyś oslony do naszych angielek...
A dlaczego ma źle świecić? Można dać cieńszą plexi i tyle.
Poprawilem swoje zwatpienie istnieniem tych osłon na reflektory :p
Z reszta same reflektory sa podobnie zbudowane u nas. Szklo oslania plastikowy? klosz. Także to może działać.
U nas szkło? Panie. A dlaczego wszystko żółknie, łącznie z wkładką ryflowaną, bo to plastik.
Wpadłem jeszcze na inny pomysł: Te nowe magic folie, które absorbują energię uderzenia na ekrany smartphonów. Nie wiem czy to działa, ale kto wie.
co raz to śmielsze pomysły, to mi się podoba ;-)
bartek_levis
15-02-16, 16:31
w sumie może to całe szkło pancerne jak by ktoś na wymiar dociął mogło by zdać egzamin, ale po doświadczeniach z wyświetlaczem sony troszkę zwątpiłem w absorbowanie uderzeń... mianowicie szkło pancerne chroni przed zarysowaniem, ale jak spadając z wysokości ok 1 metra telefon zahaczył o stolik to ekran pękł a szkło ani jednej ryski :/
Szkło absorbujące energię uderzenia, miód dla uszu kupującego ochraniacz ekranu. Ludzie łykają jak pelikany ;)
Ty to się lookaty znasz ; )
To nie szkło, tylko tworzywo jakieś. Zresztą słyszysz, ze telefon pękł a szkło nie ; )
Ty to się lookaty znasz ; )
To nie szkło, tylko tworzywo jakieś. Zresztą słyszysz, ze telefon pękł a szkło nie ; )
Ja tylko cytuję za sprzedawcami z Allegro sprzedającymi szkło hartowane i odniosłem się do postu Bartka, a nie "tworzywa jakiegoś", o którym pisałeś Ty ;)
Ja to się tam nie znam, w sumie jak ludzie co im się ajfon po specjalnej aktualizacji zrobił wodoszczelny :p
Myślę, że jedyna słuszna droga to iść w kierunku takich osłon:
http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/b5/5b/ba/lampy-halogeny-swiatla-dalekosiezne-wesem-halogeny-bielsko-biala-125234672.jpg
Coś może się uda dopasować.
i w tą stronę poszedłem ;-)
mam już upatrzone takie osłony i to w dwóch rozmiarach, wiec powinno się dać coś spasować ;-)