PDA

Zobacz pełną wersję : Zachowanie po wymianie sprzęgła

CMC
10-02-16, 19:44
Witam

Miałem wiele aut, ale w żadnym wcześniej nie trafiła mi się wymiana sprzęgła. W Civicu teraz mnie to spotkało po podniesieniu mocy.
Po wymianie sprzęgła tarczy, docisku, łożyska i łożyska wałka (bez dwumasy, która zdaniem mechanika była w bardzo ładnym stanie bez większych luzów itp) efekt jest taki, że pedał bierze przy samej podłodze - mechanik odpowietrzał układ, ale nic to nie dało i jego zdaniem jest to dziwne zachowanie, bo przy podłodze bierze sprzęgło, jak już się kończy a nie jak jest nowe. Poza tym podobno jak się trochę zużyje to mogą być problemy z wrzucaniem biegów, zgrzytanie itp, bo jak się będzie zużywało sprzęgło to pedał będzie brał coraz niżej i mechanik nie ma pomysłu co z tym zrobić.
Kolejna sprawa - podczas jazdy z ok. 1700-1800 obr. słyszę metaliczny dźwięk, coś podobnego jakby dentystka wierciła zęba :O Jakieś pomysły? Coś się musi ułożyć? Coś zahacza o obudowę?

Dzięki za pomoc!

filipfm
10-02-16, 22:13
Jakie zalozyles sprzeglo? w sadzomiocie maja samoregulacje wiec przez cale zycie powinny miec ten sam punkt brania.

CMC
11-02-16, 08:29
Sprzęgło LUK, właśnie wiem, że jest samoregulacja bez żadnych linek. Jakieś pomysły? Dwumasa już jest na tyle starta, że brakuje materiału? Ale jest przecież samoregulacja, to się powinno ułożyć.