Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wiazka przewodow

danio25
10-02-16, 19:22
witam, potrzebuje wiedziec jak nazywa sie ta wiazka miedzy drzwiami od kierowcy a buda, kiedy otwiera sie drzwi lewe widac ja z jednej strony podlaczona jest pod drzwi a z drugiej idzie do budy, popekane sa w niej przewody nie dziala centralny zamek i glosniki z lewej strony w drzwiach, niewiem jak fachowo sie nazywa i ciezko mi znalesc cos takiego. jest ogromny problem kiedy w jednym reku trzymasz zakupy a w drugim dziecko i wez teraz otworz sobie wszystkie drzwi.....prosze o pomoc civic sedan 14is 99r japonczyk 4xel szyby

alexVI
10-02-16, 19:57
Tą wiązkę można znaleźć poprostu pod nazwą wiązka drzwi. U mnie tez głośnik w drzwiach nie działał bo przewody pękły, wystarczy je zlutować.

danio25
11-02-16, 13:51
to nie jest taka latwa robota, mysle ze przez dzien da rade nawet te przewody wymienic tylko trzeba drzwi odkrecic itp, moze nawet i alarm uda mi sie naprawic tzn zamek z pilota bo to jest baardzo duze udogodnienie dla mnie. jak znajde ta wiazke to kupie i poprostu podepne. przewody sie nie stykaja bo czasami zamek centralny dzialal i w zaleznosci pod jakim katem drzwi sie otwieralo to glosniki przerywaly
ale patrze na allegro to jest tylko ta wiazka do wewnatrz drzwi, tej na zewnatrz nie znalazlem

PlushaQ
11-02-16, 15:24
Hmmm a to nie jest tak, jak w V genie, że do drzwi od strony kabiny idą kable bezpośrednio z wiązki kabinowej? :]

delek
11-02-16, 17:12
W V jest ciągła wiązka, i przeciągnięcie przewodów to bajka. W VI w drzwiach jest złącze, a dostęp beznadziejny. Niestety ale najlepiej odkręcić drzwi, w ostateczności sam błotnik.

alexVI
11-02-16, 17:45
Dostęp beznadziejny ale da się zlutować bez zdejmowania. Przewody u mnie przerwały się przy kostce od strony kabiny. Zlutowałem pomijając już kostkę tylko przeciągnąłem przez nią przewody.

danio25
11-02-16, 18:15
uuu no to gruba robota na caaaaaly dzien mnie czeka
no ale takiej wiazki znalesc nie moge wiec chyba trzeba bedzie wstawiac nowe przewody

PlushaQ
11-02-16, 19:00
Jak cierpliwie poczekasz do następnego tygodnia, to Ci sprzedam te wiązki, bo mam EJ9 na części.

danio25
12-02-16, 17:18
poczekam poczekam
jak bedziesz cos mial to dzwon wysle ci numer na priv