Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sterowanie nawiewem w 8 gen UFO

Koma
10-02-16, 10:53
Problem pojawia się gdy ustawie nawiew na przod + COS ( np. szyba lub nogi). Wtedy powietrze praktycznie nie dmucha na przod a na nogi lekko. To samo dzieje się gdy ustawie klime w ustawieniu auto.

Kiedy ustawie dmuchawe recznie TYLKO na przod dmucha az milo.

Czy to normalne? Wydaje mi się, ze nie. Tak jakby przy jednym ustawieniu powietrze szlo idealnie na przod a przy rozdzieleniu na 2 kanaly cos było nie tak i nie trafialo w wylot.

Jestem amatorem i nie grzebałem wcześniej przy moim civic ale może dalbym rade sprawdzić czy rozdzielacz(silniczek?) działa poprawnie i kieruje powietrze w prawidłowe kanaly?

Co mi radzicie? Rozbierac czy może jest to dość normalne przy civic ?

sanvean
10-02-16, 12:06
Mam tak samo , chyba tak powinno być. Chyba że ja też mam coś nie tak :)

Nikelajer
10-02-16, 15:23
Aż sprawdzę u siebie. Może głupie pytanie ale ustawiasz również siłę nadmuchu? Może przy wyborze na przód domyślnie jest średnia siła, a jak na dwa kanały to już niska i trzeba zwiększyć do średniej?

Koma
11-02-16, 16:13
I jak Ci wyszlo?

nawiew ustawiam na maksimum a wrazenie jest jakby przy ustawielniu na 2 punkty cos blokowalo nawiew na przod. Minimalna ilosc powietrza jest pchana przez otwory. Zastanawiam sie czy cos u mnie jest nie tak czy to moze blad konstrukcyjny.

ciwi
11-02-16, 19:42
mam to samo chyba taki urok

Nikelajer
13-02-16, 09:33
Sprawdziłem dopiero wczoraj wieczorem. Mam tak samo jednak.

Kasio
14-02-16, 10:53
Przy ustawieniu np: na nogi w rzeczywistości powietrze dmucha nie na dwa kanały tylko na 4 kanały ,2 przednie na nogi kierowcy i pasażera i 2 na tylne (wyloty pod fotelami) ,to samo przy ustawieniach przednia "szyba i nogi" ,zatkaj wyloty pod fotelami i będzie wiało tylko na przód.