Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Maska Civic 6 gen

Kriss91
08-02-16, 09:50
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w oparciu o doświadczenie, czy jest sens kupować zamiennik maski przedniej do 6 gena? Jak wygląda kwestia spasowania i trwałości? Z tego co słyszałem, problem jest zwłaszcza z tym drugim. Po ok. 2 latach maska rdzewieje... :rolleyes:
Jeśli nie nowy zamiennik maski to co? Nie chcę na masce żadnych zapinek, więc laminat odpada. Carbon to drogi biznes. Z kolei znalezienie używanej maski, która nie ma na sobie rdzy (zwłaszcza na rantach i pod uszczelką) graniczy raczej z cudem.

Wenega
08-02-16, 13:19
przy zamienniku dobrej jakości nie będzie problemu ze spasowaniem, a rdza to już kwestia bardziej tego kto i jak połozy lakier

Kriss91
08-02-16, 16:23
A jakich firm zamienniki warto rozważać?
Jeśli chodzi o rdzę to nie ukrywajmy, dużo zależy od jakości blachy. Poza tym elementy zamienne są pokryte zwykle pseudopodkładem, który słabo izoluje od czynników zewnętrznych. Nawet najlepiej położony podkład i lakier na czy czymś takim może się poddać.
Chyba, że jakaś firma sprzedaje ocynkowane elementy :)

siara87
08-02-16, 16:31
szukaj takiego zamiennika ktory bedzie mial mastyki od srodka, przewaznie wystepuja w bezowo zielonkawym podkladzie, ale ogolnie szukalbym oryginalnej, skoro do v gena da sie znalezc zdrowa to i do VI sie da

Kriss91
08-02-16, 16:35
Każda jaką widziałem, niestety, ale miała rdzę na łączeniach lub pod uszczelką :( No i niestety z uwagi na fakt, że łatwo zarobić odprysk na masce, wolałbym żeby kolor kupionej był maksymalnie zbliżony do docelowego.