Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI mb1 popukiwanie w przednim kole

blochu88
06-02-16, 10:23
Witam.Ostatnio zrobiłem sprzęgło to znów co innego się pojawiło .Gdy jadę z prędkością do 80 km/h czuć na kierownicy i zresztą słychać ze prawdopodobnie lewego przedniego koła popukiwanie.Nasila się to bardziej gdy skręcam w prawo i wtedy jest większy nacisk na lewe koło.Ostatnio zmieniałem klocki hamulcowe ale jakaś niższa półka bo musiałem jechać szybko w trasę a na ten sam dzień w IC nie mieli nic dobrego.Zmieniłem też przegub zewnetrzny ale koła prawego.Może być tak ,że przegub fabrycznie jest uszkodzony i to może być popukiwanie z prawego koła ? Słychać te odgłosy bez względu czy jedziemy wolno,czy przyspieszamy lub czy hamujemy więc mowy o jakichś luzach chyba być nie może ?

Suflarez
07-02-16, 17:08
Cześć, a masz jakieś objawy przy ruszaniu przy skręconych kołach? Jak miałem uszkodzone przeguby, to też je lekko było słychać podczas jazdy na wprost, bardziej przy skręcaniu, a najbardziej przy ruszaniu przy skręconych kołach. Może też być tarcza hamulcowa któraś krzywa i wtedy jest bicie na kierownicy, ale bardziej wyczuwalne podczas hamowania.

blochu88
07-02-16, 17:29
Tarcze TRW wraz z klockami Bosch zakładane rok temu.Teraz tylko zmiana klocków.Przy ruszaniu na skręconnych kołach nie wyczuwam nic niepokojącego.Zmieniałem przegub zewnętrzny ostatnio ale był śnieg wiec może to wadliwy przegub i nie wyczuwało się jego złej pracy na śniegu bądź lodzie.

bartek_levis
08-02-16, 08:52
bardzo możliwe że to przegub, oczywiście warto sprawdzić sworznie i końcówki czy nie ma luzu, ale ja obstawiam układ napędowy

blochu88
09-02-16, 19:31
końcówki wymieniane w zeszłym roku na delphi ,wahacze całe wymieniane też co prawda na srline