Zobacz pełną wersję : problem z radiem
Witam, czy ktoś miał problem z odbiorem stacji radiowych, od pewnego czasu zauważyłem, że radio słabiej odbiera i gubi stacje a nawet samo przełącza się na inne stacje o silniejszym sygnale. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?
Miałem coś takiego . Kasuje się to w ustawieniach radia .Ale nie podpowiem jak bo mi to skasowali w ASO :)
Zanim nie zmienilem na aftermarketowe radio meczylem sie z tym rok... Na tym zwyklym radiu. Samo sie przelaczalo albo zanikal sygnal na amen. Nawet jak wszystko bylo ustawione na nie-automatyczne.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byłem z tym problemem w servisie - powiedzieli, że muszą zrobić aktualizację, a jak zapytałem co to znaczy powiedzieli, że wymienić jakieś pliki w oprogramowaniu radia i umówią mnie na naprawę. Zobaczymy co to da ???
Dziwne , mnie takie same objawy skasowali w dwie minuty .
Dziwne , mnie takie same objawy skasowali w dwie minuty .
Mnie rok temu też robili tylko reset radia, ale może znaleźli już nowy, lepszy sposób usuwający już na stałe przyczynę zawieszania się radia.
U mnie nie stwierdzili problemu bo oczywiscie jak sprawdzali to działało - ledwo co wyjechałem sie zawiesilo. Zostawilem sobie to radio i ramke jak bede auto sprzedawal (chyba, ze z Hanią zostane ;)) ale gubiło stacje niemiłosiernie.
Witam, miałem tak samo tzn. radio jak był słabszy sygnał to ,,przeskakiwało '' na inną stację- zmienia się to w ustawieniach radia (funkcja AF lub coś takiego). Jak się okazało sam sobie to ustawiłem jak kiedyś się bawiłem radiem :)
Witam, miałem tak samo tzn. radio jak był słabszy sygnał to ,,przeskakiwało '' na inną stację- zmienia się to w ustawieniach radia (funkcja AF lub coś takiego). Jak się okazało sam sobie to ustawiłem jak kiedyś się bawiłem radiem :)
Spoko juz to pisalem gdzies pare razy - to fabryczne radio gubi stacje z wylaczonym af ta itd. Po prostu jedziesz przez centrum miasta i nagle jest cisza w radiu na 10-30s sekund .. Po prostu nic. Czasem wraca czasem musisz przelaczyc stacje i wrocic na nia. Ja sie problemu pozbylem razem z tym dziadowskim radiem ;p
Jedź do ASO mają aktualizacje oprogramowania, i radio działa jak nowe :)
Powinni zrobić ją za darmo :)
Jedź do ASO mają aktualizacje oprogramowania, i radio działa jak nowe :)
Powinni zrobić ją za darmo :)
Spoko wiem - ja sie z nim meczylem przeszlo rok bo aktualizacji nie bylo, a teraz jak juz jest to moje pseudo radio lezy tam gdzie jego miejsce tj. w kuble ze smieciami razem z chinskimi pseudo glosnikami ;p wstyd by im bylo ze taki szajs maja wgle czelnosc montowac w aucie za 80k.
Z tego co dowiedziałem się w ASO, to problem wynikał z jakiegoś namagnesowania przy transporcie kanałem La Manche (!), i że ujawnia się po ok. 6000 h. Reset radia metodą odłączenia akumulatora na 5 minut załatwia sprawę na kolejne 6000 h. Mnie zresetowano wczoraj i na razie ta metoda się sprawdza. Jeśli ktoś chce mieć problem załatwiony na dobre, to faktycznie trzeba wgrać nowy soft (w ramach gwarancji darmo, po gwarancji 80 zł.).
Z tego co dowiedziałem się w ASO, to problem wynikał z jakiegoś namagnesowania przy transporcie kanałem La Manche (!), i że ujawnia się po ok. 6000 h. Reset radia metodą odłączenia akumulatora na 5 minut załatwia sprawę na kolejne 6000 h. Mnie zresetowano wczoraj i na razie ta metoda się sprawdza. Jeśli ktoś chce mieć problem załatwiony na dobre, to faktycznie trzeba wgrać nowy soft (w ramach gwarancji darmo, po gwarancji 80 zł.).
Ale kosmos :)
W kazdym razie jak ktos ma problem i chce drugie radio to mam w garazu i moge gratis odstapic, bo do auta juz nigdy nie wroci nawet przy odsprzedazy.