PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z silnikiem , dziwne zachowanie.

miichaaal
02-02-16, 21:01
Jadac przed chwilka , chcac przyspieszyc z niskich obrotow, dziwnie zaczelo cos tluc auto nie mialo mocy i po chwili zaskoczylo i juz normalnie pozniej jak znowu ruszalem znowu , tak jakby nie mialo mocy i nagle dostalo. Pozniej bylo okej. A gdy dojechalem do domu otworzylem maske, slychac dziwne terkotanie .. Na filmiku slychac tak samo jak na zywo. Pilnee !!

https://m.youtube.com/watch?v=WKefpF6dNy8

DddVTEC
02-02-16, 21:14
Puk puk ? Nie chce cię martwić ale jak z dołu słychać to panewy grają. ..

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

miichaaal
02-02-16, 21:28
To nie puka wlasnie , nie wiem czy to czasem zawory nir chalasuja .. Sprawdzilem tez olej i mialem malo to dolalem poczekalem az splynie sprawdzilem jest juz dobrze , odpalilem auto i nagle chodzi normalnie , mozliwe ? Ze przez mala ilosc oleju cos chalasowalo??

delek
02-02-16, 22:28
Może wtryskiwacz/e?

miichaaal
03-02-16, 09:37
Hmm wtedy raczej byla by nierowna praca silnika, byly by problemy z odpalaniem tak? Czy sie myle , mi sie wydaje ze to zawory , co myslicie ?

Odrazu pytanie jak/czym uszczelnic szpilki pokrywy zaworow?? Bo tamtedy pocieka olej

Szymon1996
03-02-16, 12:38
A jak zakrecisz wyzej to hałas narasta ?

miichaaal
03-02-16, 13:17
Nie , wszystko jest juz wyjasnione, metaliczne cykanie bylo spowodowane mala iloscia oleju w silniku.. Natomiast chwilowy prak mocy byl spowodowany szybkim wjechaniu w kaluze , woda dostala sie do kopulki przewodow i spowodowalo zwarcie dlatego niektore swiece nie mialy chwile iskry;D bardzo proste a czlowieka wystraszy. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi