Zobacz pełną wersję : civic em2 drzwi
magnus8891
02-02-16, 14:54
Witam wszystkich
niedawno mialem stluczke nie z mojej winy jeden gosc wiechal mi w drzwi kierowcy sa do wymiany
i chcial bym sie zapytac czy ktos moze orientuje sie ile by kosztowala kompletna wymiana tych drzwi wraz z lakierowaniem i montarzem u mechanika bo przychodzi do mnie rzeczoznawca z ubezpieczalni i niewiem na ile to wyceni
wiec chcial bym wiedziec ile to by wynioslo bo niewiem ile pieniedzy mam wziasc z ubezpieczalni bo niechce puzniej dokladac ze swoich
z gory dzieki
Mozesz to zawsze zrobic bezgotówko w ASO np. Wtedy masz fakture za nowe drzwi :) no chyba ze chcesz miec jeszcze na radio i nowe felgi to wtedy min. ze 3 kafle krzycz :) zdaje sie ze Lysy mial niedawno przygode podobna. Uzywane drzwi w ladnym stanie i moze nawet w kolorze to koszt rzedu 400-500 zł. Jesli sam je zamontujsz i uzbroisz to w tej kwocie sie zamkniesz. Jesli bede do pomalowania to ok. 300 zł na lakiernika plus pewnie ze 50-100 zł montaz juz na aucie. Szyba cała??
Rzeczoznawca nic Ci nie powie, decyzje o wycenie dostaniesz pozniej, ale mozesz sie od niej zawsze odwolac i powalczyc o wiecej kasy bo pierwsza wycena jest zwykle na styk. Od niedawna wyceniaja szkode na podstwie cen warsztatow w okolicy takze tu masz plusa bo wawa jest na tym polu dosc droga. Napisz jeszcze jaki kolor ma Twoje auto, bo przy takim uszkodzeniu wiekszosc serwisow malowala by caly bok zeby kolor sie nie roznil i tym tez sprobuj podbic wycene szkody
3tys za drzwi? To juz trzeba by dobrze kombinowac faktury itd :) ja w ufolu w zeszlym roku za tylny zderzak blotnik i nie pamietam co jeszcze dostalem 1,5tys. (tyle ze to z ac gorzej placa) moglem sie pewnie odwolywac ale... Wygladalo to tak, dotknalem do jakiegos slupka byl slad na zdrezaku to zglosilem, ubezpieczenie w linku, wszystko odbylo sie telefonicznie,znaczy zglosilem przez internet,opisalem - a skad mam wiedziec czy nie nie zostal ruszony i blotnik itd mi sie wydaje ze byl ruszony :) ale sie na tym nie znam:) zadzwonila pani i zaproponowala poltorej kola to sie zgodzilem. Mialem troche lakieru bo kiedys drzwi malowalem, zamalowalem pedzelkiem i zeby to zauwazyc trzeba bylo przyjrzec sie z bliska:) w czym jest ubezpieczony sprawca kolizji? pzu placi chyba najlepiej warta jako tako a reszta to raczej probuje wciskac grosze
Łysy miał wgniecione drzwi wiec malowali w ASO cały bok. Na fakturze widnieje prawie 6 koła za naprawę :)
aso za wiele rzeczy liczy 10razy wiecej niz inni, norma
:)
dlatego jesli to ma być zrobione bezgotówkowo to bym właśnie tam sie udał :) dostanie piekna fakturke, a przyszły ewentualny kupujacy bedzie miec pewnosc ze naprawa została wykonana w autoryzowanym warsztacie. A to dziś też ma olbrzymie znaczenie.
mozna pokusic sie o taka naprawe, ale jesli auto bylo juz robione i nie bylo to w aso to bym odpuscil