PDA

Zobacz pełną wersję : Angieka nie odpala.

Amadi
31-01-16, 11:50
Cześć koledzy!
Mam problem od tygodnia mniej więcej, mianowicie Hania nie chce mi odpalić.
Co się dzieje?
Włączam zapłon, chcę włączyć silnik, kręci kręci ale nie chce zakręcić i odpalić. Aku mam roczny, więc nie ma opcji że to jego wina, benzynę też miałem.
Raz wziąłem ją na hol, to gdy próbowałem odpalić to wpadała w dziwny stan (łapała 1.5 tyś obrotów i trzymała, gdy puściłem gaz to spadał do 0) i nie odpalała.
Później zaprowadziłem ją do mechanika, wymienił filtr paliwa oraz wywalił chiński alarm bo była opcja że odcinał dopływ paliwa. Odpalał ją z 10 razy, wszystko ok. Zabrałem ją, zadowolony że mogę jeździć, idę dzisiaj i kibel, znowu to samo.
Jakieś pomysły co dalej muszę sprawdzić? Dzisiaj zacznę chyba od sprawdzenia pompy paliwa
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź ;)

Poll
31-01-16, 12:48
Jeszcze taki pomysł: Nie walnąłeś w dziurę albo coś? Może wstrząsowy zaskoczył?

blochu88
31-01-16, 13:07
Potwierdzam wyłącznik bezwładnościowy za konsolą nawiewu,po odkurzaniu miałem to samo puknąłem rączką i wyskoczył,pompy paliwa nie było słychać a kręcił jak głupi (odcięcię zapłonu) ,po włączeniu przycisku odpalił od strzału

Amadi
31-01-16, 15:56
W przypadku bezwładnościowego możliwe by było że raz odpala a raz nie? Bo tak jak mówię, odjeżdżając od mechanika normalnie paliła

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

rafik54321
31-01-16, 16:29
U mnie pewnego dnia, hania postanowiła zaprotestować. Tak z dnia na dzień, kręcenie rozrusznikiem nic nie dawało... Z popychu też.
Przyczyna była banalna - zdechły wszystkie 4 świece zapłonowe: NGK made in france... Od tamtego czasu stosuję wyłącznie made in japan :)

blochu88
31-01-16, 18:26
nie jeżeli bezwładnościowy to jak wyskoczy to odłącza pompę paliwa,wgl nie słychać jej pracy,na gazie też nie odpalisz