PDA

Zobacz pełną wersję : Jak wyciągnąć linkę ręcznego z zacisku, stawiam browary!

arthi
30-01-16, 19:44
Kupiłem sobie zaciski na tył, ładne, nowe, błyszczące, miało być szybko i przyjemnie plug&play, a auto już stoi jakiś czas.
Stawiam 4 browary lub inny alkohol, do wyboru w granicach rozsądku, jak ktoś mi powie jak wyciągnąć linkę ręcznego z zacisku. Blaszka wyciągnięta...

Potraktowane Mos2, kluczami, młotkami czym tam jeszcze. Za chiny nie chce się ruszyć.

http://ifotos.pl/zobacz/WP2016013_sepqpps.jpg

Warunek zabawy, linka musi przeżyć, podobnie jak zacisk!

PS. na śląsku dowiozę pod drzwi!

DddVTEC
30-01-16, 21:27
Nie działa foto ..

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

HEG8
30-01-16, 21:52
Działa foto... Odkręć uchwyt co trzyma tą linkę i w niego pukaj młotkiem, a nie w pancerz...

arthi
30-01-16, 22:42
Działa foto... Odkręć uchwyt co trzyma tą linkę i w niego pukaj młotkiem, a nie w pancerz...
No więc, tak, to była ta wskazówka, na którą czekałem. Ciężko było, ale w końcu po kilku razach zrobiła się mała szczelina, włożyłem wkrętak udarowy i nim już dokończyłem.

Odezwę się do ciebie w sprawie nagrody, tylko daj mi kilka dni :D

HEG8
31-01-16, 20:57
Spoko, masz szczęści, że nie drinkuje... ;)

uk4shr
02-02-16, 20:52
Arthi odezwać to się możesz do mnie na pw bo nie mogę się do Ciebie dobić :)

arthi
07-02-16, 00:16
Spoko, masz szczęści, że nie drinkuje... ;) ale, że w ogóle ?

Mimo wszystko dzięki, co prawda z drugim już nie poszło tak łatwo, musialem zdjąć gumwą ołonę linki, wsadzić w imadło i uderzać niestety w tuleję ręcznego, dopiero wtedy poszło. Oslony gumowe tochę ucierpaly... trzeb było się termokurczkmi wspomoc.

Najważniesze po wymianie ręczny lapie jak nigdy!

uk4shr mialem trochę zabawy z samochodem i kompletnie wylecał mi z głowy ten olej :D

elton_26
12-03-16, 10:03
Czyli co ogarnięte?