Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda nie odpala

TomcioPL
28-01-16, 08:41
Witam mam problem,gdy chcę odpalić Hondę tylsko "pyka" coś raz albo więcej.Pomocy

rafik54321
28-01-16, 09:24
To się nie rozpisałeś...
Opisz co się dzieje dokładniej. Kontrolki ci się zapalają? Przekręcasz kluczyk i co? Pyk i zgasły, czy dalej się palą?
Nikt ci nie postawi "diagnozy" bez "badań" XD
Ja miałem tak, że po przekręceniu kluczyka gasły wszystkie kontrolki, a przy ponownej próbie znowu się zapalały dopóki nie próbowałem zakręcić rozrusznikiem <- poluźniona klamra na akumulatorze...

TomcioPL
28-01-16, 09:34
przekręcam i pyk kontrolki przygasają ale palą się dalej

P.S Rozrusznik wg nie kręci

pafels
28-01-16, 09:36
akumulator

TomcioPL
28-01-16, 09:38
ładowałem w nocy rano podłączyłem i to samo

Radzyn
28-01-16, 09:53
Być może nic to nie dało bo skończył swój żywot.
Najprościej sprawdzić pożyczając akumę o podobnych parametrach albo podpinając się kablami do innego auta.

PS. Mimo że to dość typowe objawy, wypadałoby zgodnie z regulaminem przywitać się na forum, uzupełnić dane w profilu i sprawdzić czy się wpisuje we właściwym dziale. Skąd mamy wiedzieć jaką masz hondę?

pafels
28-01-16, 10:24
jeśli masz miernik to sprawdź jakie jest napięcie na akumulatorze, watro też sprawdzić czy napięcie po odłaczeniu od ładowania spada czy nie, skoro go wyjmowałeś na noc to może źle podłączyłeś? dobrze przykręciłeś klemy?

mixturant
28-01-16, 10:30
Sprawdź masę między akumulatorem a budą

bartek_levis
28-01-16, 10:59
obstawiam przewód masowy wszystkie odkręć oczyść i zmontuj odrobina smaru miedzianego nie zaszkodzi, oczywiście najpierw sprawdź napięcie na akumulatorze