PDA

Zobacz pełną wersję : Gaśnie i szarpie D15B2

mati1.5
27-01-16, 20:54
Witam mam problem z hondą mianowicie auto ostatnio zaczeło szarpać i przerywać , odpala normalnie jedzie normalnie przez ok. 2km wtedy zaczyna strasznie szarpać ,czasami cały dzien potrafi normalnie przejezdzić ale jak ostatnio jechałem w deszcz nic sie nie działo auto poprostu zgasło i nie chciało odpalić (jakby brak iskry) jak wróciłem po samochód po 8h odpalił od strzała i normalnie dojechałem do domu . Wydaje mi sie ze może to byc wina cewki. Proszę o pomoc . jesli taki temat juz był to prosze o link. Pozdrawiam

DddVTEC
27-01-16, 20:57
Hmm czyli rozumiem ze silnik nie zgłasza żadnych błędów skoro o tym nie piszesz ?
Odpowiedziałeś sobie na pytanie przeglądnij układ zapłonowy , paliwowy tam musi być przyczyna. Pozdrawiam
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

mati1.5
27-01-16, 21:10
tak silnik nie ma żadnych błedów , znajomy mechanik twierdzi ze to filtr paliwa , ale jakos nie chce mi sie wierzyć :p

DddVTEC
27-01-16, 21:16
Przyczyn może być wiele zaczynając od pompy paliwa , droznosci przewodów odpowiedniego ciśnienia , zapowietrzonego układu , filtru paliwa , musisz sobie posprawdzac może faktycznie zacznij od wymiany filtra najlepsze są proste rozwiązania na początek przynajmniej ja zawsze tak staram się eliminować po kolei

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

nitro2112
15-02-16, 01:57
Sprawdź kopułkę aparatu zapłonowego. Identyczne objawy jak u mojej koleżanki i pierwsze co zajrzałem pod kopułkę, a tam - skroplona woda i kompletnie zaśniedziałe styki. Było to samo, w deszcz - nie ma mowy o jeździe. Po nocnym postoju odpaliła, dogrzewając się zgasła i na tym koniec. Najpierw przejrzyj kopułkę, później kable WN. I nie ładuj pieniędzy w ciemno, bo to najgorsze wyjście, chyba, że masz ich za dużo :D