Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EM2. Przeguby wewnętrzne.

Conan
25-01-16, 23:37
Witam, od jakiegoś czasu ubolewam gdyż nie mogę dać w p%#de ze względu na strzelające przeguby wewnętrzne. Czy wymieniał już ktoś te elementy? Chodzi o to, że nie mogę znaleźć zamienników, tylko oem 1200zł sztuka.. Przy 140km/h trzęsie kierownicą ale tylko przy odpuszczaniu gazu, przy wciskaniu trzęsienie ustaje. Będzie to wina przegubów czy szukać gdzie indziej?
Pozdroooo

Karoles
26-01-16, 08:46
mam kpl polosi z d16v1 pewnie to to samo u mnie nie bylo problemow zostaly mi po swapie :) jak cos pw

cwiro2000
26-01-16, 19:13
Witam, od jakiegoś czasu ubolewam gdyż nie mogę dać w p%#de ze względu na strzelające przeguby wewnętrzne. Czy wymieniał już ktoś te elementy? Chodzi o to, że nie mogę znaleźć zamienników, tylko oem 1200zł sztuka.. Przy 140km/h trzęsie kierownicą ale tylko przy odpuszczaniu gazu, przy wciskaniu trzęsienie ustaje. Będzie to wina przegubów czy szukać gdzie indziej?
Pozdroooo

Kolego zapytaj lepiej mechanika, przecie przegób wewnętrzny da się wymienić to jest koszt części od 100 zł w górę. Chyba, że masz problem z półosiami to już co innego. Swoją drogą jak można auto doprowadzić do takiego stanu, żeby napęd ledwo co działał :P nie czepiam się tylko pytam :P

Conan
26-01-16, 20:55
mam kpl polosi z d16v1 pewnie to to samo u mnie nie bylo problemow zostaly mi po swapie :) jak cos pw

Dzięki, nie chcę używek.

Kolego zapytaj lepiej mechanika, przecie przegób wewnętrzny da się wymienić to jest koszt części od 100 zł w górę. Chyba, że masz problem z półosiami to już co innego. Swoją drogą jak można auto doprowadzić do takiego stanu, żeby napęd ledwo co działał :P nie czepiam się tylko pytam :P

A kto ci powiedział, że napęd ledwo działa? Przeguby wewnetrzne za 100zł? Pewnie z ryżu..

cwiro2000
26-01-16, 22:35
Dzięki, nie chcę używek.

A kto ci powiedział, że napęd ledwo działa? Przeguby wewnetrzne za 100zł? Pewnie z ryżu..

Słuchaj weź nr VIN auta, jak chcesz robić na częściach OEM to wiadomo, że będzie cię to kosztować, auto to auto nieważne jaka marka a w dzisiejszych czasach nieważne co dasz zrobi tyle km ile jest przewidziane na część i wymieniasz jak trzeba.

Tak jak napisałem zarówno przegub zewnętrzny jak i wewnętrzny kupisz od 120 zł sama część. Wiadomo, że nie są to części górnych lotów, a tych najtańszych 90% sklepów w PL nawet nie zamawia, bo naszych coupe jest stosunkowo mało, więc nastaw się bardziej na wydatek 200-300 zł + robota.

Pozdrawiam.

Conan
26-01-16, 22:45
Słuchaj weź nr VIN auta, jak chcesz robić na częściach OEM to wiadomo, że będzie cię to kosztować, auto to auto nieważne jaka marka a w dzisiejszych czasach nieważne co dasz zrobi tyle km ile jest przewidziane na część i wymieniasz jak trzeba.

Tak jak napisałem zarówno przegub zewnętrzny jak i wewnętrzny kupisz od 120 zł sama część. Wiadomo, że nie są to części górnych lotów, a tych najtańszych 90% sklepów w PL nawet nie zamawia, bo naszych coupe jest stosunkowo mało, więc nastaw się bardziej na wydatek 200-300 zł + robota.

Pozdrawiam.

Na naszym rynku znalazłem tylko przeguby firmy "przeguby" za 100zł. Szukało ich dla mnie kilka firm.. nie ma. Pytam bo może ktoś to przerabiał i kupował np. w usa. Z kasą nie mam problemu, jednak 2,5 tys za przeguby to przesada.

mlawa85
26-01-16, 23:37
Napisz jutro do ASO maila z prosba o podanie ceny, dostepnosci i numeru OEM czesci pod swoj VIN (zawsze tak robie jak nie moge znalezc zamiennika, jak napiszesz jedynie prosbe o numer OEM to Cie oleja :). Postaram Ci sie pomoc jak bede miec seryjny numer OEM czesci :)

Pogrzebałem troche i sprawa wyglada nastepujaco: na polskim rynku ciezko o zamiennik. Ori przeguby wew maja oznaczenia 44310S5A900 (lewy) albo 44310S9A300 (prawy). Wystepuje zamiennik Febesta o numerze 44310S5Aj50 (lewy). Musiałbys zadzwonic tutaj i zapytac o dostepnosc: http://eurotradeplus.home.pl/public_html/index.php/kontakt Prawy to zamiennik NTY NPW-HD-020 (http://aktyw.pl/p/269542/NTYNPW-HD-020/Przegub-wewnetrzny.html)

Posprawdzaj jeszcze wszystkie oznaczenia i spr numery OEM, które jutro dostaniesz. Jest juz pozno a mi sie oczy kleja :)

cwiro2000
27-01-16, 10:07
Panowie bez przesady... nie wierze ze nie mozna przeubu wew. znalezc ... Przeslij mi vin twojego auta i oznaczenie silnika znajde ci te przeguby.

mlawa85
27-01-16, 10:11
No wlasnie tez niebardzo je widze :) szybciej da rade dobrac zapewne po samych parametrach czyli ilosci zebow wew., długosci itd.

cwiro2000
27-01-16, 17:48
Ja u siebie jak dobieralem bez wyjecia i policzenia zebow nie bylo sensu co kolwiek zamawiac 250 zl placilem za pozadne przeguby zewnetrzny i wewnetrzny

mlawa85
27-01-16, 17:54
Ja kupilem 2 rozne bo nie wiedzialem jaki jest wewnetrzny z mozliwoscia zwrotu.

cwiro2000
27-01-16, 19:09
Ja kupilem 2 rozne bo nie wiedzialem jaki jest wewnetrzny z mozliwoscia zwrotu.

Bez wyjecia i unieruchomienia na jakis czas auta nie ma sensu tych elementow szukac bo raz sie trafi dobrze a raz zle i bd sie psioczyc wyciagnac raz zostawic na wzor i szukac.

Conan
30-01-16, 20:28
Malwa dziękuję Ci za zainteresowanie, przeguby firmy NTY znalazłem ale ponoć jest straszna lipa z "jakością". Ale w poniedziałek zadzwonię zapytam co maja.

Ja u siebie jak dobieralem bez wyjecia i policzenia zebow nie bylo sensu co kolwiek zamawiac 250 zl placilem za pozadne przeguby zewnetrzny i wewnetrzny

Jakiej firmy kupiłeś przegub wewnętrzny i gdzie????

mlawa85
31-01-16, 10:42
Malwa dziękuję Ci za zainteresowanie, przeguby firmy NTY znalazłem ale ponoć jest straszna lipa z "jakością". Ale w poniedziałek zadzwonię zapytam co maja.

NTY raz kupiłem i tez miałem mieszane uczucia. Rozmawiałem ze sprzedawca to stwierdził, ze nie mieli ani jednego zwrotu.

bunkerites
31-01-16, 13:24
W haparts nie mają ??

mlawa85
31-01-16, 16:03
30 zł taniej od kosmicznej kwoty to dalej zadne rozwiazanie :) bo przypuszczam ze tyle taniej bedzie...

genior
31-01-16, 19:43
jeśli chodzi o NTY to używam ich produktów w maździe i nie narzekam, łożyska jaki i czujniki dobrej jakości, więc chyba nie ma co wybrzydzać

Drabi
03-02-16, 17:56
Też mam do wymienienia wewnętrzne, bo są luzy na obu i stuka. Szukałam po sklepach internetowych, żeby mi dopasowali po VINie - zapomnijcie. Odpowiedź: trzeba rozebrać i policzyć, bo tam były różne montowane.
Znajomy mechanik zapytał w hurtowni i po VINie znaleźli bez problemu (!) - 170 pln/szt. Będę je miała jutro, ale dopiero w sb się dowiem, czy aby na pewno pasują, jak mój facet będzie je wymieniał.
Równolegle zapytałam ASO - dziś zadzwonili. Same ori (na jeden tylko jest jakiś zamiennik). Oryginalne do sprowadzenia z Belgii czy skądś-tam 1370 pln/szt + robocizna 480 pln. Oczekiwanie na zamówienie jakiś tydzień + 1 dzień (ok. 4h) robocizny. Wariaci.
Jestem ciekawa co się okaże z tymi zamówionymi w hurtowni. Dam na pewno znać, ale nie wcześniej niż sobota.

Daję znać - oczywiście te zakupione po Vinie w hurtowni to w ogóle nie takie - zostały zwrócone. Do tego dochodzi sprawa taka, że moje kochanie/prywatny mechanik trochę zmienił zdanie... i twierdzi, że to może jednak nie przeguby wewnętrzne (bo jednak... chyba... nie są takie złe), ale może... skrzynia....
Czekamy na ustawkę u kumpla na warsztacie, żeby ją obejrzeć z dołu, pomacać, poszarpać... i zdecydować co dalej.

Conan
11-02-16, 20:12
Znalazłem całe półośki, za obie 900zł wiec super jak dla mnie. Firmy odm, ponoć są dobre.

Drabi
14-02-16, 18:32
A jakieś namiary lub link (nr części) możesz podać czy bezpośrednio w sklepie kupiłeś?