Zobacz pełną wersję : check engine B16A
Otóż kiedy zapalam samochód to po jakiś 2 sekundach zapala się check który już w ogóle nie gaśnie. Ogólnie jeśli chodzi o jazdę nie zauważyłem żadnych spadków itp. ale czasami kiedy dodaje gaz auto delikatnie raz szarpnie podczas dalszej jazdy gdy przyśpieszam ponownie są pojedyńcze szarpnięcia. Rozwiązaniem problemu jest zgaszenie samochodu i zapalenie ponowne (check dalej się świeci ale auto już nie szarpie). Miał ktoś podobny problem?
Zrób samodiagnostyke sprawdź jaki masz błąd co można z tym zrobić i potem napisz musisz dać coś od siebie wtedy będzie można ci pomóc
Zrób samodiagnostyke sprawdź jaki masz błąd co można z tym zrobić i potem napisz musisz dać coś od siebie wtedy będzie można ci pomóc
Racja jutro dodam coś więcej...
Podobnie miałem w swoim B16A, wyszło że to knock sensor (czujnik spalania stukowego).
Podobnie miałem w swoim B16A, wyszło że to knock sensor (czujnik spalania stukowego).
Przeczyściłem go i podłączyłem w sumie nic się nie zmieniło chyba że jest uszkodzony... hmmm na olx nie za bardzo widziałem do b serii te czujniki.
Zrób samodiagnostyke... ja bym natomiast obstawiał mapsensor :)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Bo te czujniki mają tylko jdm'owe b serie jak dobrze kojarze, tak jak b16a, b18c, itd. Zrób samodiagnostyke i powinno Ci pokazać jaki błąd jest.