Zobacz pełną wersję : Układ hamulcowy LUCAS czy AKEBONO ?
Chciałbym kupic klocki ATE ale są dwa rodzaje: system hamulcowy Lucas i Akebono. Jak rozpoznac ktory rodzaj posiadam bez zdejmowania klockow i mierzenia ?
Mam CIVIC 5D 1996 MA8 D14A2
Masz Civica 5D anglika więc masz system LUCAS - Akebono było w japońcach (Civ 3D..)
Potwierdzam, w Anglikach 5D jest system LUCAS.
pozdr.
jak chcesz klocki ate to moge Ci puscic w dobrej cenie... ja kupilem ale szykuje sie na swap hamulcow
Dzięki za propozycje ale już kupiłem, mam dobry rabat w Focie :)
na twoim miejscu odszedł bym od Lucasa za wszelką cenę.
bo niestety jest to zapiekana kupa. :)
Marek Podlaskie
15-08-08, 22:28
na twoim miejscu odszedł bym od Lucasa za wszelką cenę.
Nie wiem dlaczego masz zla opinie o Lucasach.Ja mam w Mazdzie i sa za...iste
Dlatego, że od nowości miałem z nimi problemy (wieczne zapiekanie) jeszcze na gwarancji auto stało na hamulcach w serwisie. Gwarancja się skończyła a problem został, dodatkowo znam osoby które też mają z nimi problemy.
Dlatego, że od nowości miałem z nimi problemy (wieczne zapiekanie) jeszcze na gwarancji auto stało na hamulcach w serwisie. Gwarancja się skończyła a problem został, dodatkowo znam osoby które też mają z nimi problemy.
np ja... co 2 miesiace kontrola zacisków bo którys sie zapieka....i nie odbija do konca, a kumpel w 3D od wymiany klocków zapomniał ze chamulce sie kontroluje.