Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z ogrzewaniem coupe EM2

KruKs
18-01-16, 07:08
Siema, od tej zimy zauważyłem problem z ogrzewaniem w moim EM2. Auto nagrzewa się bez problemu, temperatura dość szybko podskakuje na odpowiedni poziom a z nawiewów leci raz ciepłe raz zimne powietrze. Nawet jak mam temperaturę ustawioną na max to leci ciepłe (nie gorące) powietrze i stopniowo zaczyna się wyziębiać aż do powietrza zimnego. Po jakimś czasie znowu ciepłe/zimne. Czasem jak się "rozbuja" to już w połowie ustawionego pokrętła temperatury (22 stopnie) leci gorące. Sprawdzałem poziom płynu chłodniczego w chłodnicy - jest ok , jak i w zbiorniczku wyrównawczym - jest ok . Z tego co pamiętam to układ odpowietrza się sam, więc tutaj nic nie zrobię. Gdyby coś było z termostatem to podejrzewam że temperatura silnika by wariowała. Miał ktoś podobny problem?.

Genax
18-01-16, 09:06
U mnie jest problem z ogrzewaniem dołu. Przy włączeniu nawiewu szyba/dół, z dołu leci w 70% zimnie powietrze. Dopiero na zamkniętym obiegu leci ciepłe.

bunkerites
18-01-16, 09:36
Układ trzeba samemu odpowietrzyc.Przez poluzowanie korka chłodnicy i poczekać z 5 min na odpalonym zimnym silniku.Następnie zakręcić korek i poczekać do załączenia się 2 razy wentylatora