PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z nawiewem

xabalanc
16-01-16, 21:07
Cześć wam. Mam problem. W moim samochodzie strasznie pierdzi nawiew jak go ustawiam niżej niż na 4. Wiecie może co to się może dziać? Jest też chyba jakiś problem z drożnością wylotu powietrza po stronie pasażera, nawiew jest o wiele słabszy niż u kierowcy ale to wydaje mi się że mógł się zapchać ale też wolę zapytać. Pracuje poprawnie też dopiero na 4. Wiecie co może byc przyczyną tych problemów? Można to naprawić samemu czy trzeba na warsztat dawać?

ceas
17-01-16, 10:46
Ciężko stwierdzić. To może być kilka różnych problemów. Teoretycznie możesz spróbować naprawić samemu jak dojdziesz co się zepsuło...

xabalanc
17-01-16, 19:45
W zasadzie to nie wiem co się mogło zepsuć. Jakieś pomysły?

face
18-01-16, 07:33
Wiele problemow wynika z niedrożnego układu. Zacząłbym zmiany filtra przeciwpylkowego i czyszczenia miejsca gdzie jest on wkładany oraz samego wentylatora byc może owe pierdzenie to poprostu listek który się zawieruszyl i zawadza o dmuchawe na mniejszych biegach. Wszystko znajdziesz za schowkiem pasażera nie jest to skomplikowana operacja.

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

xabalanc
18-01-16, 09:31
A masz może jakieś fotki jak to zrobić? Ewentualnie gdzie mógłbym znaleźć jakąś instrukcję? :)

sebawo
18-01-16, 12:40
pierdzenie to nic innego jak wibracje wiatraka, przestaje tylko na najwyższym biegu. możliwe, że się już ośka wyrobiła, wiatrak ma za duże luzy. Ściągnij schowek, za nim jest dmuchawa. rozbierz od dołu chyba, wyjmij wiatrak i sprawdź luzy. może podkładka w odpowiednim miejscu wystarczy, a może będzie trzeba dać nowy wiatrak.

xabalanc
19-01-16, 13:43
Ok. Czyli sprawdzić wiatrak wentylatora, filtry i uchwyty... dobra... a jeszcze jakieś propozycje co może być przyczyną? W weekend mam wolne więc sprawdzę wszystko za jednym zamachem. Mam nadzieję że nie skończy się na holowaniu do warsztatu :P

bednar_ek35
20-01-16, 01:09
Ok. Czyli sprawdzić wiatrak wentylatora, filtry i uchwyty.
Tu masz odpowiedz

dobra... a jeszcze jakieś propozycje co może być przyczyną?
A tu pytanie

Face i sebawo już Ci odpowiedzieli co może być przyczyną i co masz zrobić.

Mam nadzieję że nie skończy się na holowaniu do warsztatu :P
Sorki ale teraz to yebłem :)

sebawo
20-01-16, 12:02
huehue, no jak ktoś ma dwie lewe ręce i zrobi zwarcie przy wyciąganiu wiatraka to może popalić wiązkę i się skończy na holowaniu :P :D ale to już trzeba mieć specjalne umiejętności :D

xabalanc
20-01-16, 15:34
Znając życie i siebie zapewne mogę coś spierdzielić ale trudno. Zobaczymy co mi z tego wyniknie w weekend. :P A tak z innej beczki jak już to zrobię to myślałem trochę nad gazem i zastanawiam się czy aby nie zamontować. Jak tak się nasłuchałem od mechanika to mi polecał KNE albo BRC ale nie wiem czym się od siebie różnią...??

bednar_ek35
21-01-16, 06:13
Takie pytania to tu.http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?66-Instalacje-LPG