Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwne palenie 1.8 sedan 2006r

witoold
14-01-16, 12:04
Witam! Od pewnego czasu mam taki problem iz rano na zimnym silniku kiedy odpalam silnik dochodzi o ok 500-700 obrotow po czym sie chwilke trzesie i albo zgasnie albo wchodzi na wyzsze obroty i pozniej juz jest ok. Ponadto zauwazylem iz przy wiekszych mrozach wydaje mi sie ze powonien miec cos w okolicach 1500obr a ma tak ok 1200-1300obr. Podmienilem swiece na poprzednie irydowe bo teraz mam zwykle firmy beru zmieniane 17tys temu, jest ciut lepiej ale nie wiele.WyczysZczona przepustnica. Mysle o czujniku temp ale po samodiagnostyce zadnego bledu nie lapie. Zawory regulowane 17tys temu.Mial ktos podobnie?Dodam ze posiadam lpg , pytanie czy po 17 tys mogly sie zawory rozjechac? Jesli chodzi o lpg dziala idealnie mapy sie pokrywaja z benzynowymi.

witoold
21-02-16, 11:40
Nikt nie napisal wiec napisze sam.problem rozwiazany. Wyregulowalem zawory i wymienilem swiece. Zawory prawie wszystkie wymagaly regulacji a swiece ktore byly to beru z275 ktore kupilem jako tanszy zamiennik oryginalnych irydowych DENSO. Niestety juz po 16 tys od wymiany zaczely sie te problemy z zimnym startem. Teraz zalozylem jeszcze tansze ale za to japonskie DENSO K20TT. I choc nikt na forum nie potwierdzil ze te Swiece sa do tego silnika odpowiednie to na stronie producenta widnieje info ze pasuja i w rzeczy samej sa ok.