Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy warto?

Slamber
09-01-16, 22:58
Witam ! Warto się tym zainteresować? Chciałbym sobie zabawkę do wariacji kupić kto wie może uda się z tego potem coś zrobić? Pozdro i czekam na opinię i wasze zdania :)
http://olx.pl/oferta/honda-civic-1995-1-5-16v-140-km-v-tec-coupejka-tanio-CID5-IDcRqyZ.html

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

MichałCK
10-01-16, 00:02
Witam!
Może być szkut, kolor fajny, ale sądzę że za te pieniądze to tam wiele progów i podłogi nie ma pod tymi nakładkami plastikowymi. Widać że auto swoje już przeżyło :)
Ten układ dolotowy jest straszny, komentować to chyba nie trzeba, aha i ciekawe skąd nagle ze 101KM aż 140km się tam wzięło :) pewnie przez magiczny stożek..
Może sprzedający myśli że tyle jest seryjnie, albo próbuje potencjalnemu klientowi wkręcić głupoty co do mocy :)

Szczerze to wygląda mi to na auto które dostaje baty na zimnym silniku na starcie ze świateł :)
Jak masz blisko to zobacz co to jest :) przed ewentualnym podpisaniem umowy podjechać na stację diagnostyczną, chociaż wiadomo auto za takie pieniądze to może być w stanie nie za bardzo rewelacyjnym.

Slamber
10-01-16, 00:09
Mam blisko raptem 80km właśnie chce jechac obejrzeć i zobaczyć czy czasem minime nie ma hehe sprawdze dokładnie wszystko w poniedziałek dam znać i zrobię zdjęcia jakieś :)

mirasek
10-01-16, 00:12
Stożek, dyfuzor, v-tec... Rokuje.

Klasyczny tynkowóz uszczelniony pianką, nic z tego nie zrobisz. Jak skręca, hamuje i przyspiesza to sobie powariujesz. Negocjuj, skatuj i wyrzuć. Powodzenia :)

Slamber
10-01-16, 00:15
Mowisz?; D że aż taka tandeta będzie ?:D

Slamber
10-01-16, 01:34
Ps. Jak to mówią.. Kto nie ryzykuje szampana nie pije.. Hehe ^^ Zobaczymy co z tym fantem będzie dam znać Koledzy ^^

MarcinWL
10-01-16, 22:24
Stożek, dyfuzor, v-tec... Rokuje.

Klasyczny tynkowóz uszczelniony pianką, nic z tego nie zrobisz. Jak skręca, hamuje i przyspiesza to sobie powariujesz. Negocjuj, skatuj i wyrzuć. Powodzenia :)

Lepiej podsumować się nie dało :D Na pierwszy rzut oka widać że jest po przejściach blacharskich, poza tym cena mówi sama za siebie.

Slamber
10-01-16, 22:25
Spokojnie i tak tego nie kupie xD
Zbieram na EJ coupé ^^ VI gen polifta hehe :)

Michał102
11-01-16, 01:14
Skoro "i tak tego nie kupisz", to po kiego wała ten temat?

Slamber
11-01-16, 01:15
Chciałem zobaczyć wasze opinie na temat tego ogłoszenia po tych postach stwierdzilem że go nie wezme ale jutro go obejrze i dam znać :)

Michał102
11-01-16, 01:18
Ja bym się chyba bał toto na żywo oglądać, a już na pewno nie pojechałbym te 80km... Szkoda czasu i paliwa :)

Slamber
11-01-16, 01:22
Pociągiem Jade to raptem dycha hehe ^^

firstborne
11-01-16, 10:46
Jak ma to iść na żużel do lasu przy założeniu złamania w pół to czemu nie brać. Lepiej brać do tego szrot, czy auto w miarę dobrym stanie?

Slamber
11-01-16, 10:48
Oczywiste że szrot a może zrobić go do wrak ®ace?:D

siara87
11-01-16, 11:30
z gaorszych szrotow ludzie robia forumowe perelki, jesli podloga i podluznce z tylu ok to tylko wstawiac progi, doprowadzic do oryginalu i jezdzic

firstborne
11-01-16, 11:38
z gaorszych szrotow ludzie robia forumowe perelki, jesli podloga i podluznce z tylu ok to tylko wstawiac progi, doprowadzic do oryginalu i jezdzic

A po cholerę, skoro auto w serii ma iść na wariacje? Temat jest już chyba wyczerpany i niepotrzebnie ciągnięty :)

kamil39
11-01-16, 13:22
Bo niekiedy kupisz auto za 1,5 tys co ma problemy blacharskie poszycia- dolozysz i bedziesz mial dobre auto-
a nie raz kupisz *perelke* z forum za duzy hajs gdzie i tak musisz robic nadkola progi, bo "kazda honda tam rdzewieje itd"...
Jesli ta coupe ma wiecej problemow niz poszycie- czyli podloga podloznice + silnik sie sypie to nie warto,
jak silnik ok, podloga Ok to za taka kase mozna sie zastanawiac i probowac ratowac.

Slamber
11-01-16, 13:41
Bo niekiedy kupisz auto za 1,5 tys co ma problemy blacharskie poszycia- dolozysz i bedziesz mial dobre auto-
a nie raz kupisz *perelke* z forum za duzy hajs gdzie i tak musisz robic nadkola progi, bo "kazda honda tam rdzewieje itd"...
Jesli ta coupe ma wiecej problemow niz poszycie- czyli podloga podloznice + silnik sie sypie to nie warto,
jak silnik ok, podloga Ok to za taka kase mozna sie zastanawiac i probowac ratowac.
Jestem tego samego zdania z kupno auto to loteria i sprzedawca nigdy Ci prawdy nie powie :)