Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap f22b1 do civic v coupe

Kubin
09-01-16, 13:44
witam
chcialbym sie dowiedzieć jak wyglada sytuacja z włożeniem calego swapu f22b1 do civic v coupe.
Moze ktos wie czy duzo jest przeróbek czy wszystko seria wchodzi? prosze o szybka odp bo mam do kupienia calego accorda z tym silnikiem.

Slamber
09-01-16, 13:54
Po 1 to jak h22 trochę duży silnik zajrzyj do mojego tematu tam Chłopaki podali odpowiednie kryteria i odpowiedzi na Twoje pytania :)

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

qureku.
09-01-16, 13:54
tak samo jak w przypadku wkładania h serii

Slamber
09-01-16, 13:55
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?t=250671

Kubin
09-01-16, 14:28
tak samo jak w przypadku wkładania h serii

warto wkladac ? bo z tego co wiem lepsza b seria bo lzejsza.. tez mi na osiagach nie zalezy zeby to chociaz w miare fajnie jechalo... bardziej chodzi mi o to czy podejdzie to na seryjne lapy i czy półosie podejdą, tak zebym tez sie duzo nie musial z tym bawic.. accorda moge kupic calego czyli wszystko bede mial do swapu

Slamber
09-01-16, 14:59
Wloz b serię bardziej elastyczna i p&p :)
Seria 170km zadowoli Twoje podniebienie hehe ^^

Gdybys wsadził f22/h22 z automatu (wychodze z założenia ze silnik i osprzęt będzie do "lansu " i od czasu do czasu będzie kręcony wyżej niż zwykle) Klima Ci odpada bo f/h seria jest duża i Klimy i chyba wspomagania tam nie zmiescisz. Wszystko będzie na styk sugeruje się przykładem znajomego bo miał h22a5 w Coupé V gen 95r. Praktycznie 0 miejsca. Rozważ też wymianę rozrządu powiedzmy raz do roku wtedy silnik musisz wyciągnąć bo nie da rady inaczej ;) pomyśl pod takim względem co się bardziej opłaca i jest bardziej "przyjemne w dziubaniu". Pozdro

sebawo
09-01-16, 17:37
Rozważ też wymianę rozrządu powiedzmy raz do roku

no z tym to chyba przesadziłeś ;)

Slamber
09-01-16, 17:48
Podalem tylko przykład ale rozumowanie było takie że chodziło o wymianę rozrządu Kolego ;)

Kubin
09-01-16, 18:24
kwestia taka ze calego accorda mam do kupienia za 2tys. i dla samego swapu by sie oplacilo a jak szukalem calego auta z b seria to trudno znalesc w taniej kasie w sensie rozbite czy cos :)

Slamber
09-01-16, 21:57
Zrobisz jak uwazasz my Ci tylko mówimy o - tego swapa;) chociażby ten wspomniany rozrząd i wydalenie Klimy i chyba wspomagania o ile pamiętam.. :)

sebawo
10-01-16, 00:08
Podalem tylko przykład ale rozumowanie było takie że chodziło o wymianę rozrządu Kolego ;)

no ja rozumiem o co chodzi, ale rozrząd się zrobi przy wkładanianiu silnika i można o nim zapomnieć na jakieś 90tys. a tyle chyba nikt z nas civikiem nie zrobi(ł) ;)

Slamber
10-01-16, 00:12
Tego nie wiem hehe ale podalem tylko swoje spostrzeżenie Koelgo :)
Można i zrobic przed fakt nie pomyślałem ^^

kamil39
11-01-16, 17:44
kwestia taka ze calego accorda mam do kupienia za 2tys. i dla samego swapu by sie oplacilo a jak szukalem calego auta z b seria to trudno znalesc w taniej kasie w sensie rozbite czy cos Slupek kupic to nie problem- trzeba kupywac specjalne lapy oraz polosie,
To juz spory wydatek,
a po wydaniu juz sporej gotowki sa problemy z miska, bo lezy nisko,
silnik jest ciezszy od b serii oraz bardziej paliwozerny,
do tego malo miejsca w budzie, ale decyzja zalezy od Ciebie.

siara87
11-01-16, 19:53
Z tym kupowaniem drogich lap to bym tak nie dramatyzowal, skoro bedzie cale auto dawca to mozna sobie porozwiercac mocowania z accorda i wspawac do civica

kamil39
11-01-16, 20:05
Z tym kupowaniem drogich lap to bym tak nie dramatyzowal, skoro bedzie cale auto dawca to mozna sobie porozwiercac mocowania z accorda i wspawac do civicaIle to accordow 5 jest na szrotach :D?
Czemu ludzie ich nie wycinaja i juz jest tani swap h22 do civica...

siara87
11-01-16, 20:24
Pewnie dlatego ze wola miec super hamerykanskie lapy za prawie 2tysie niz spawac i malowac komore :P