PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z sonda lambda

jakubols
26-10-05, 20:07
Wiem ze temat sond byl juz poruszany nie raz, ale nie znalazlem podobnego problemu.
U mnie sonda strasznie dziwnie sie zachowuje. (1-przewodowa D15B2) mam zalozone lpg. Sonda z tego co wiem powinna caly czas "latac" od ok 0,1V-0,9x. U mnie prawie caly czas stoi na ok 0,9V czyli na bogatej mieszance. czasem zejdzie na 0,1V i stoi. Ale jak sie juz silnik rozgrzeje to caly czas bogata.
Czy sa to juz pierwsze oznaki padajacej sondy???? Niby dziala, ale jakos strasznie mulowato.
Czy warto kupowac zamianniki??? Czy lepiej oryginal uzywany? Bo nowa pewnie strasznie droga.

rebus
27-10-05, 20:58
PIERWSZA OZNAKA PADAJACEJ SONDY TO TO ZE STOJ.NOWA CZY UZYWANA?UZYWANA NIE MASZ PEWNOSCI ILE PODZIALA,NOWA OKI ZAMIENNIK UNIWERSALNY OK 120-150 ZL,ALE PEWNIE NIE OBEJDZIE SIE BEZ PRZESPAWANIA SRUBY Z GWINTEM POD TAKA SONDE.

Pati
27-10-05, 21:13
pierwsza oznaka braku netykiety to pisanie z włączonym CAPSLOCKiem.

rebus
27-10-05, 21:42
sorry,przyzwyczajenie z gg,ale tutaj hodzi o problemy z naszymi furkami a nie zwracanie uwagi na duze czy male litery,chyba ze sie nie ma nic ciekawego do powiedzenia......

jakubols
27-10-05, 23:19
sonda stoi ale nie caly czas. niekiedy sie ruszy ale jakos powolnie to idzie. sa jakies uniwersalne sondy na allegro na ok 50zl. czy ktos juz odwazyl sie ich probowac????

rebus
28-10-05, 14:15
moj kumpel wlasnie borykal sie z takim problemem,nie byla to honda lecz japonczyk nissan 100 nx,zalozyl nowa ale kupil w sklepi-wtedy jest zawsze jakas gwarancja i mozliwosc zwrotu jakby padla przedwczesnie.na allegro gwarancja?troche rzeczy kupilem ale gwarancje dostalem faktycznie tylko raz.

jakubols
28-10-05, 16:13
no gwarancja to rzeczywiscie wazny argument,ale chodzi glownie o jakosc tych uniwersalnych sond. czy warto w ogolne sie w nie pakowac