PDA

Zobacz pełną wersję : [Problem]Centralny zamek

Gunik
08-01-16, 17:44
Witajcie,

Mam problem z centralnym zamkiem, który zaczął się po wyciągnięciu aku na kilka dni. A zatem postaram się napisać najzwięźlej jak się da.

2 piloty.
Jeden w ogóle przestał działać.
Drugi działa połowicznie, tzn OTWIERANIE samochodu W OGÓLE NIE DZIAŁA. Zamykanie działa ale tylko gdy otworzę samochód kluczykiem od strony kierowcy. Od strony pasażera - NIE.

Dodatkowo gdy otworzę samochód kluczykiem od strony pasażera centralny otwiera tylko drzwi pasażera. Wtedy też nie działa zamknięcie z pilota.

Co się stało? Wątpie ,żeby coś zamarzło bo dziś +4 więc to nie to. Czy może coś się rozkodowało jak wyciągnałem aku?

er-robert
08-01-16, 20:04
Wszystko ładnie pięknie tylko nie napisałeś co to za auto? i co to za centralny oryginał czy dokładka?
P.S widzę że wogulę nie znasz zasady działania centralnego w hondach

Gunik
08-01-16, 20:12
Mb3 114km r 98. Centralny to dokladka. Nie znam zasad bo nie ja go zakładałem. Taki zakupiłem i się zdziwiłem dziś mocno kiedy zaczęły się problemy.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

mort
08-01-16, 22:14
Co do tego, że nie otwiera Ci całego auta z drzwi pasażera to nie jest żaden błąd czy usterka tylko wtedy działasz jedynie na pojedyńczy siłownik a nie tak jak w przypadku drzwi kierowcy na siłownik który jest sterownikiem dla wszystkich innych.

Gunik
08-01-16, 22:36
Okej dzieki. To już wiem :D tylko czemu piloty zaczęły swirowac?

er-robert
08-01-16, 23:13
Czy oby na pewno piloty nie zostały zawilgocone zalane przez ten czas, jak nie to spróbuj wymienić baterię, jak to nie pomoże to wina leży po stronie sterownika były mrozy może miałeś wilgoć w aucie teraz temperatura wzrosła i się pewnie gdzieś wilgoć skropliła, zlokalizuj sterownik może go wysusz jak nie pomoże to wymień

Gunik
08-01-16, 23:24
Wymienię baterie. Od tego w sumie powinien zacząć. Dzieki za rady!

Poll
09-01-16, 18:00
Albo się rozkodowały. Zdarza się. Zdobądź procedurę kodowania albo jedź do elektronika ; ) Mi kiedyś też się świecił pilot, ale niereagował. Mi też się rozkodowały jak świrowałem z aku.

face
11-01-16, 07:32
Sprawdz jeszcze jak chodza ciegna w drzwiach. U mnie przy tych mrozach musialem przesmarowac ciegna bo centralny nie mial sily ich ruszyc. Z kluczyka bylo ok. Co prawda nie rozwiaze to problemu nie dzialajacego pilota ale moze drugi zacznie normalnie dzialac.

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Gunik
11-01-16, 18:19
A jak sprawdzić te ciegna? Trza zdjąć boczek?

Może wystarczy przeprogramowac. Gdzieś na forum widziałem jak ale nie mogę znaleźć teraz. ..

Poll
12-01-16, 19:46
To jedź do elektronika. Za parę złotych znajdzie diagnozę i zrobi ; )

Gunik
25-01-16, 10:10
Po ponownym odłączeniu aku na mrozy i podłączeniu znów działa jak należy. Czasami wystarczy restart jak widać :D