Zobacz pełną wersję : "Endokontrolle" przy akumulatorze
Witam,
Przy akumulatorze jest podłączona kostka o nazwie"endokontrolle".Wychodzą z niej dwa kabelki ,jeden do +,a drugi do - ,wiecie co to jest?
http://i66.tinypic.com/2lo3o8j.jpg
przypuszczam ze to data koncowej kontroli jakosci akumulatora a kable sluza wlasnie zeby szybko go sprawdzic.
Ciekawe , nigdy czegoś takiego nie widziałem :D Nawet mechanik za bardzo nie wiedział co to... Ogólnie jest to na stałe podczepione , tak powinno być? Da się w jakiś sposób samemu sprawdzić co w tym kwadraciku się kryje?
A to auto było sprowadzane z Niemiec?
"Endkontrolle" to kontrola jakości pod koniec produkcji.
Może to jakaś kostka którą sprawdzali w fabryce napięcie etc. akumulatora przed wypuszczeniem z fabryki i po prostu zapomnieli ją odłączyć? :p
Też sobie tłumaczyłem ten wyraz ...Czyżby oryginalny akumulator yuasy jeszcze miał?
to juz raczej zamiennik :)
też to miałem, moja epka jest sprowadzona z Niemiec a kupiłem ją z salonu Hondy gdzie była od nowości serwisowana. Przy sprzedaży odpieli mi "to coś" i zabrałem auto na lawete :) także myślę że możesz też się tego pozbyć
Ok,dzięki za pomoc ! ;) Teraz pojawił się inny problem z alternatorem ale to już swoją drogą :)