PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z ABS

Rugi
02-01-16, 16:31
Witam mam problem z Abs w civic 1,6 sr mb1 a mianowicie po odpaleniu silnika po okolo 15 sec zapala sie kontrolka abs ,probowałem juz samodiagnostyki,podczas jej robienia kontrolka ABS miga 3 razy po kazdym mrugnieciu jest odstep okolo 5 sec nastepnie zaczyna szybko migac kontrolka SRS i zapala sie kontrolka Check Engine ,dodam ze płyn hamulcowy jest w takim stanie jakim powinien byc oraz ze zostal uzupelniony plyn w zbiorniczku pompy Abs ponieważ go tam nie bylo,wiem ze było juz duzo tematow na temat Abs-u w Civic ale mrugniecia kontrolki Abs-u sa w innych odstepach niz maja pozostali uzytkownicy.Bardzo prosze o pomoc, z góry dziekuje :)

MichałCK
02-01-16, 17:19
Z ABS mam identyczny problem od kiedy kupiłem auto, przy diagnostyce to samo co ty tj: mignięcie>4sekundy przerwy>mignięcie>4sekundy przerwy>mignięcie :D
Nie mogę rozkminić tej tabelki z kodami błędów w manualu serwisowym :)

Generalnie wydaje mi się że to jest wina niestety modulatora ABS, przez jego zapowietrzenie lub uszkodzenie akumulatora pompy :)
Jak się kiedyś zdenerwuje to pojadę do ASO z tym problemem i zobaczymy co to się dzieje, bo to jedyna rzecz która nie działa jak należy w moim aucie.
Najgorsze że za wiele tych pomp starej generacji już nie ma na rynku wtórnym :)

Rugi
02-01-16, 17:49
No dokładnie ja też patrzyłem w tabele usterek ale nie znalazłem nic specjalnego ogólnie problem mam od wczoraj i2 razy kontrolka zgasla i abs przez chwilę działał ale później znowu problem wracał jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co można by było zrobić proszę o odpowiedź:)