Zobacz pełną wersję : odczytanie kodu bledu
czesc mam pytanko, pali sie check engine po krotkiej jezdzie w mojej hondzie civic 6 generacji 96r, zrobilem diagnostyke i check mrugnal raz a pozniej szybko 7 razy czy to jest blad czujnika polozenia przepustnicy? zwieralem dwu pinowa kostke pod schowkiem
Kolego jedno długie i 7 szybkich to będzie kod 17 - Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód
A najlepiej to nagraj filmik :)
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
dzieki, jestem pewien ze to to teraz
Kolego jedno długie i 7 szybkich to będzie kod 17 - Czujnik prędkości pojazdu lub jego obwód
A najlepiej to nagraj filmik :)
Zgadza się ja miałem 1 dlugi i 5 krótkich odczytałem wedle tabeli każdy mróg oddzielnie a w serwisie po podłączeniu do komputera odczytali to jako kod błędu 15.
Zgadza się ja miałem 1 dlugi i 5 krótkich odczytałem wedle tabeli każdy mróg oddzielnie a w serwisie po podłączeniu do komputera odczytali to jako kod błędu 15.
Pisze w książce tylko nie chce mi się szukać.. długie mrugniecie - liczby dziesietne a krótkie migniecie liczby jednostkowe, dla przykładu 4 długie i 1 krótkie = 41 ;)
Nic trudnego :)
bo to jest tak: w czasie gdy zwieram styki to check zapala sie na 2 sek potem gasnie i 7 razy po 1 sek miga czyli blad 17 nie ?