PDA

Zobacz pełną wersję : jakie sprężyny obniżające do EM2

MRKej6
29-12-15, 21:36
Witam. Mam pytanie :D jakie sprężyny obniżające polecacie do EM2 ? Chciałbym możliwie zejść jak najniżej na seryjnych amorach.
Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/lowtec-sprezyny-obnizajace-honda-civic-em2-i5548982158.html . Ma może ktoś taki zestaw? Jak to leży był bym wdzięczny gdyby ktoś podesłał fotke :cool: Z góry dzięki

mlawa85
29-12-15, 22:28
pierwszy raz slysze o takiej marce sprezyn, watpie zeby ktokolwike jedzil na takim zestawie. Takze ryzyk fizyk jak kupisz, czesto jest tak ze przod pieje a tyl bardzo opada. Pytanie jak byloby w tym przypadku. Za ta cene to troche wysokie ryzyko. Mozna kupic tansze i pewnenp.MTS gdzie samochod ladnie rowno siada.

MRKej6
30-12-15, 13:26
No właśnie w przypadku mts nie mogę znaleźć żadnych sprężyn które opuszcza auto niżej niż 30 mm. Mi zależy tak minimum na 45 mm w ziemię. To samo dotyczy jamex-ów przynajmniej na allegro. Znacie jakieś stronki/sklepy internetowe , które zajmują się takimi rzeczami ?

mlawa85
30-12-15, 15:17
MTS nie obnizy tak jak piszesz bardziej niz o 30mm. Poczytalem troche o tej formie i czesto sa montowane w Golfach i BMW. Opinie raczej podobne do MTS'a. Pytanie tylko czy rowno usiadzie na nich. Jest Eibach ktory obniza przod o 50mm a tyl zdaje sie ze o 30mm. Musialbys spr. Jesli chcesz bardziej niz 30mm zejsc w dol mozesz poszukac taniego gwintu.

magnus8891
30-12-15, 18:57
siemka jezeli bys chcial to ja mam na sprzedaz sprezyny eibach sportline

MRKej6
31-12-15, 00:19
MTS nie obnizy tak jak piszesz bardziej niz o 30mm. Poczytalem troche o tej formie i czesto sa montowane w Golfach i BMW. Opinie raczej podobne do MTS'a. Pytanie tylko czy rowno usiadzie na nich. Jest Eibach ktory obniza przod o 50mm a tyl zdaje sie ze o 30mm. Musialbys spr. Jesli chcesz bardziej niz 30mm zejsc w dol mozesz poszukac taniego gwintu.

Chciałem gwint z tym że nie jestem w stanie w tej chwili wyrzucić 1.5 k na TA Technix a sprawa jest pilna bo łożycha sie posypały i chce zrobić to za jednym razem, ale dzieki za pomoc :cool: przyda się na przyszłość :D

siemka jezeli bys chcial to ja mam na sprzedaz sprezyny eibach sportline

jestem zainteresowany :D wysłałem wiadomość na priv :D

YaroŁódź
31-12-15, 15:36
Poczekaj dozbieraj i bierz gwint masz dużo możliwości obniżenia i podniesienia :D teraz wydasz 600 zł potem powiesz że chcesz niżej i kupisz gwint :) Raz a dobrze wydać pieniądze na Gwincior :)
pozdro

MRKej6
31-12-15, 20:11
No właśnie, a możecie mi coś powiedzieć na temat gwintu TA Technix ? Poszperalem trochę po forum i dowiedziałem się że za tą cenę nic lepszego nie dostane, ale czy nie rozleci się po 2 miesiącach ? Nie chce zakładać nowego tematu, ale jak coś jest nie tak to prostujcie :D

mroziak1
31-12-15, 20:39
generalnie to jak kupujesz nówkę to masz gwarancję producenta 1 rok więc nie masz co się obawiać :) część tych gwintów stuka od samego początku ale nie ma problemu z reklamacją. Jest to najlepsza alternatywa dla droższych gwintów takich jak ISC ale to już inny komfort :)

MRKej6
31-12-15, 22:29
Jasne :D dzięki chłopaki :cool: