PDA

Zobacz pełną wersję : Podnoszenie mocy D15b2

mod_y
28-12-15, 20:49
Witam. Posiadam EG4 d15b2 seryjne opisane już w osobnym temacie. Interesuje mnie podwyższenie mocy samochodu. Uznaje Was za specjalistów w temacie dlatego piszę tutaj aby się dowiedzieć czy modować ten silnik który mam a jest on w stanie bardzo dobrym nie kopci i nie pobiera oleju czy nie bawić się w podnoszenie mocy tylko szukać silnika / zrobić mini me. Dodam iż miał bym już zmieniać głowice czy coś to chciał bym wskoczyć już na VTEC-a. Proszę o w miarę czytelne odpowiedzi ponieważ nie jestem jeszcze na tyle obeznany w temacie, aby zgrywać kozaka w tej dziedzinie, Pozdrawiam.

kazik2_h9w3
28-12-15, 20:55
Jest na ten temat sporo napisane więc jak poszukasz na pewno znajdziesz coś interesującego
Na pewno pierwszym krokiem powinno być jakieś mpfi do tego jakiś wydech dolot ........

mod_y
28-12-15, 20:57
Potrzebował bym kogoś z okolic Tarnowskich Gór, która pomogła by mi się wdrożyć w temat, oraz pomoc przy modach

OnePunchMen
01-01-16, 19:14
możesz też poszukać wałka rozrządu z2 i kółka y7 ... jeśli zrobisz Mpfi w komplecie z wałkiem i kółkiem to różnica będzie już odczuwalna :)