Zobacz pełną wersję : Em2 na co zwrócić uwagę
Witam. Po nowym roku mam zamiar kupić EM2 przedlifta. Szukam na temat tego modelu informacji ale myślę, że na tym forum 'spece' powiedzą mi najlepiej :) Na co mam zwrócić szczególną uwagę przy zakupie? Co boli te modele? Celuję w silnik 1.7i (jak się nie mylę to D16A9 125km).
Z góry dzięki za pomoc, myślę, że dział odpowiedni :)
Tutaj masz informacje na samym początku
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-%29
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. Przeczytaj ten temat, bo jak chcesz kupić emkę to dla Ciebie będzie jak biblia :cool:
Przerabiałem to samo :D hahaha miłego czytania :)
Odkopię trochę temat, ponieważ nie za bardzo wiem jak to jest z tą korozją w EM2.. Są miejsca, które mogę korodować ? Ostatnio znalazłem ogłoszenie z opisem, że zakonserwowana i zniwelowana korozja pod spodem auta (tył) w okolicach zawieszenia. Jak to z tym jest ?
buda jest ocynkowana stad te jest spokoj z korozja. Jesli byl walniety to zapewne zacznie cos wylazic.
Spod samochodu nie byl niczym dodatkowym zabezpieczany stad tez warto po zakupie zakonserwowac podloge. Ogolnie moze korodowac typu jakies wieszaki uchwyty pod spodem, czasami wzmocnienia wneki kola zapasowego ale sa to najczesiej naloty jedynie.
OK, dzięki :) to już wiem co i jak. Gdy znów czegoś nie znajdę to odkopię temat :)