Zobacz pełną wersję : Farba na felgach
Witam, czy ktoś zrywał farbę np z podróbek felg Rota albo innych Japanów? Schodzi to łatwo w miarę pod wpływem chemii czy raczej piasek wchodzi tylko w grę?
kolega chce chyba lakier zdjąć z felg. a nie zabrudzenia farbą
dokładnie, chodzi mi o to czy chemią typu scansol zdejmę farbę z seryjnych felg Rota.
futrzak313
27-12-15, 12:12
Scansol da radę, możliwe ze ze dwa lub trzy razy będziesz musiał powtórzyć żabie ale musi sie udać bo znajomi tak robili przygotowując do polerki.
możesz coś polecić do zrywania farby? Tak myślałem o czymś w spreju bo zawsze pędzlowałem jakimś guanem i dawało rade ale było duzo szorowania
firstborne
27-12-15, 16:05
możesz coś polecić do zrywania farby? Tak myślałem o czymś w spreju bo zawsze pędzlowałem jakimś guanem i dawało rade ale było duzo szorowania
Ja używałem tego.
http://allegro.pl/paint-remover-do-usuwania-powlok-lakierniczych-0-4-i5465884545.html
Dość mocny, lepiej używać tego na otwartym powietrzu no i wiadomo w masce.
Po jaką cholerę chrzanić się w jakieś żrące chemikalia, których potem razem z resztkami farby nie ma gdzie usunąć, skoro piaskowanie jest tak tanie? I przede wszystkim - po co w ogóle usuwać starą farbę? Będziesz jeździł na surowych felgach?
Po jaką cholerę chrzanić się w jakieś żrące chemikalia, których potem razem z resztkami farby nie ma gdzie usunąć, skoro piaskowanie jest tak tanie? I przede wszystkim - po co w ogóle usuwać starą farbę? Będziesz jeździł na surowych felgach?
Krąży opinia, że piaskowanie źle wpływa na aluminiowe felgi :0
Opinii tyle ile specjalistów w internecie. Wszystko zależy od doboru ścierniwa. Piaskowanie jak najbardziej OK. Malować zamierzasz?
1. po piaskowaniu wielu w okolicy nie chce się podejmowac polerki (sprawdzone ....) 2. Po co? Bo mam taki kaprys. Chcę usunąć - tyle.
To po co pytasz skoro wiesz lepiej :confused:
zapytałem czy łatwo schodzi bo nie wiem na co się szykować, później spytałem czym najlepiej zrywać. Muszę chemicznie bo chce wypolerować rant.