rafik54321
26-12-15, 10:23
Witam. Ostatnio wymieniałem przegub zewnętrzy, a że nie chciał zejść w cywilizowany sposób to wyjąłem całą półoś i stary przegub rozciąłem. Przegub zewnętrzny wymieniony. Ale nie w nim problem. Po zamontowaniu całej półosi, przejechaniu dosłownie 400m wypada przegub wewnętrzny z skrzyni biegów. Dodam że oś jest wbita do samego końca, pierścienia zabezpieczającego nie wymieniałem. Montowałem już kilka razy i wciąż to samo. Próbowałem nieco rozciągnąć pierścień (ponieważ oś bardzo łatwo wchodzi w skrzynię). Fakt było trudniej wbić, a ręką nie dało rady go wyciągnąć, ani nawet podważając śrubokrętem (tak jakbym chciał go demontować), a oś wytrzymywała całe 100m więcej :/ - choć być może to tylko subiektywne i przypadkowe stwierdzenie. Fakt również że przegub wewnętrzny jest już dość mocno zużyty, ale jeszcze nie ma tragedii. Co może być przyczyną? Czy wymiana samego pierścienia załatwi sprawę? Czy może trzeba cały przegub? A może to jeszcze coś innego? Sam już nie wiem. Wymianę przegubu wolałbym odroczyć (ze względu na konieczność przerejestrowania i ubezpieczenia) o jakieś 2 miesiące...