Zobacz pełną wersję : Kolektor wydechowy z B18c4 do D16
Witam. Mam takie szybkie pytanie..
Czy taki kolektor podejdzie po przespawaniu flanszy do D16z6? Ma ktoś informacje na ten temat?
Tapatalk..
zadam jedno pytanie. PO CHOLERĘ!?
tym bardziej, że kolektor z C4 jest beznadziejny. Kup chińczyka i bedzie gitara. Po co ta rzeźba
Mam namyśli ten rurowy:) bo chińczyk będzie wisiał a ja mam bardzo nisko auto także mam czym szurać i nie potrzebuje kolejnego elementu do tej czynności:) także i tak trzeba będzie spawać/przerabiać.
Sądze że nawet z oryginalny seryjny kolektor wydechowy z o wiele mocniejszego silnika będzie lepszym rozwiązaniem i dobrym kompromisem względem jakości wykonania - wzrostu osiągów - ceny. Bo wydam na chińczyka 300 stówki szurnę i cześć 2-1 będzie do spawania..
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie:)
Tapatalk..
Weź pod uwage że blok b18 jest na pewno wyższy niż d16 i też będziesz szurać ;)
Mam namyśli ten rurowy:) bo chińczyk będzie wisiał a ja mam bardzo nisko auto także mam czym szurać i nie potrzebuje kolejnego elementu do tej czynności:) także i tak trzeba będzie spawać/przerabiać.
Sądze że nawet z oryginalny seryjny kolektor wydechowy z o wiele mocniejszego silnika będzie lepszym rozwiązaniem i dobrym kompromisem względem jakości wykonania - wzrostu osiągów - ceny. Bo wydam na chińczyka 300 stówki szurnę i cześć 2-1 będzie do spawania..
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie:)
Tapatalk..
tak mylisz się.
Kupujesz chinczyka, zakładasz, nagrzewasz palnikiem kolanka w części 2-1 i doginasz. Efekt? Leży IDEALNIE tuż pod miską. Skąd wiem? tak miałem zrobione jeszcze za czasów D16.
Poza tym w C4 wyjście jest 1,8 cala - doprawdy świetny kolektor ;) No i rozstaw rur jest chyba inny więc nie da sie tego zrobić. Dodatkowo jak już napisał poprzednik - wysokość bloku zupełnie inna (c4 dużo wyższy) więc by wisiał jak wściekły
Czyli co radzicie? Chce cos taniego i w miarę skutecznego szukam coś na 1 sezon bo za rok na zimę wlatuje Turbo..
Tapatalk..
napisałem przeciez....
Chinczyk kosztuje grosze przecież
Ok dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
Tapatalk..
Używanego chińczyka kupisz do 200zł. Nówka jakieś 280zł + przerobienie, a jak Ci to nie pasuje to zostaw ori z D16 :)
A wsadzając turbo po sezonie, sprzedasz chińczyka do d-serii w pół dnia ;)
Czyli co radzicie?Zostawić tak jak jest, jeśli:
za rok na zimę wlatuje Turbo
A jak nie masz co robić z hajsem, to podam numer konta.
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie? Jak cos to spytam się żony moze mi kupi jeszcze jeden prezent pod choinkę:D
Tapatalk..
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie? Jak cos to spytam się żony moze mi kupi jeszcze jeden prezent pod choinkę
Tapatalk..
Nie wierze w to co czytam
Jak masz kolektor zeliwny 4-2-1 orginalny z Z6 to nie kombinuj, a za kase wez zonie lepiej cos kup.
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie?Nie proponowałem zakupu kolektora, nie mam nic takiego, ale jak chcesz bez sensu wydać kasę, to wyślij ją na moje konto, kupię sobie kartę miejską do marca.
Jak bym chciał wydać kase bez sensu to już bym to zrobił nie pytając Was o rady odnośnie kolektora z c4 i nie szukał bym tym samym taniej alternatywy na ten sezon. Nie jestem alfą i Omegą i nie musze wszystkiego wiedzieć.
Kamil39 o prezenty dla mojej żony się nie martw.Tutaj akurat nie mam sobie nic do zarzucenia.. A tekst o tym ze ma mi żona kupić kolektor był dla rozluźnienia atmosfery..
Tapatalk..
Jak bym chciał wydać kase bez sensu to już bym to zrobiłNo ale właśnie chcesz zrobić dokładnie to, o czym piszesz, że zrobić nie chcesz. Powtórzę, bo nie wyłapałeś chyba - kupowanie takiego kolektora na pół roku to hiperturbobzdura. A Ty rób jak uważasz.
Okej. Poczekam i dozbieram na barana...
Markos szczęśliwego nowego roku!
Tapatalk..