PDA

Zobacz pełną wersję : Kolektor wydechowy z B18c4 do D16

pawlak91
24-12-15, 09:53
Witam. Mam takie szybkie pytanie..

Czy taki kolektor podejdzie po przespawaniu flanszy do D16z6? Ma ktoś informacje na ten temat?

Tapatalk..

lozek
24-12-15, 12:48
zadam jedno pytanie. PO CHOLERĘ!?
tym bardziej, że kolektor z C4 jest beznadziejny. Kup chińczyka i bedzie gitara. Po co ta rzeźba

pawlak91
24-12-15, 13:45
Mam namyśli ten rurowy:) bo chińczyk będzie wisiał a ja mam bardzo nisko auto także mam czym szurać i nie potrzebuje kolejnego elementu do tej czynności:) także i tak trzeba będzie spawać/przerabiać.

Sądze że nawet z oryginalny seryjny kolektor wydechowy z o wiele mocniejszego silnika będzie lepszym rozwiązaniem i dobrym kompromisem względem jakości wykonania - wzrostu osiągów - ceny. Bo wydam na chińczyka 300 stówki szurnę i cześć 2-1 będzie do spawania..
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie:)

Tapatalk..

Guscioren
24-12-15, 14:03
Weź pod uwage że blok b18 jest na pewno wyższy niż d16 i też będziesz szurać ;)

lozek
24-12-15, 14:13
Mam namyśli ten rurowy:) bo chińczyk będzie wisiał a ja mam bardzo nisko auto także mam czym szurać i nie potrzebuje kolejnego elementu do tej czynności:) także i tak trzeba będzie spawać/przerabiać.

Sądze że nawet z oryginalny seryjny kolektor wydechowy z o wiele mocniejszego silnika będzie lepszym rozwiązaniem i dobrym kompromisem względem jakości wykonania - wzrostu osiągów - ceny. Bo wydam na chińczyka 300 stówki szurnę i cześć 2-1 będzie do spawania..
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie:)

Tapatalk..

tak mylisz się.

Kupujesz chinczyka, zakładasz, nagrzewasz palnikiem kolanka w części 2-1 i doginasz. Efekt? Leży IDEALNIE tuż pod miską. Skąd wiem? tak miałem zrobione jeszcze za czasów D16.

Poza tym w C4 wyjście jest 1,8 cala - doprawdy świetny kolektor ;) No i rozstaw rur jest chyba inny więc nie da sie tego zrobić. Dodatkowo jak już napisał poprzednik - wysokość bloku zupełnie inna (c4 dużo wyższy) więc by wisiał jak wściekły

pawlak91
24-12-15, 14:16
Czyli co radzicie? Chce cos taniego i w miarę skutecznego szukam coś na 1 sezon bo za rok na zimę wlatuje Turbo..

Tapatalk..

lozek
24-12-15, 14:45
napisałem przeciez....
Chinczyk kosztuje grosze przecież

pawlak91
24-12-15, 15:08
Ok dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.

Tapatalk..

DoSeR
25-12-15, 19:23
Używanego chińczyka kupisz do 200zł. Nówka jakieś 280zł + przerobienie, a jak Ci to nie pasuje to zostaw ori z D16 :)

Frącek_ZS
26-12-15, 00:48
A wsadzając turbo po sezonie, sprzedasz chińczyka do d-serii w pół dnia ;)

!markos
26-12-15, 14:09
Czyli co radzicie?Zostawić tak jak jest, jeśli:
za rok na zimę wlatuje Turbo
A jak nie masz co robić z hajsem, to podam numer konta.

pawlak91
26-12-15, 16:35
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie? Jak cos to spytam się żony moze mi kupi jeszcze jeden prezent pod choinkę:D

Tapatalk..

kamil39
26-12-15, 19:29
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie? Jak cos to spytam się żony moze mi kupi jeszcze jeden prezent pod choinkę

Tapatalk..
Nie wierze w to co czytam
Jak masz kolektor zeliwny 4-2-1 orginalny z Z6 to nie kombinuj, a za kase wez zonie lepiej cos kup.

!markos
26-12-15, 22:02
Markos masz chińczyka do d-serii w dobrym prajsie?Nie proponowałem zakupu kolektora, nie mam nic takiego, ale jak chcesz bez sensu wydać kasę, to wyślij ją na moje konto, kupię sobie kartę miejską do marca.

pawlak91
27-12-15, 08:42
Jak bym chciał wydać kase bez sensu to już bym to zrobił nie pytając Was o rady odnośnie kolektora z c4 i nie szukał bym tym samym taniej alternatywy na ten sezon. Nie jestem alfą i Omegą i nie musze wszystkiego wiedzieć.

Kamil39 o prezenty dla mojej żony się nie martw.Tutaj akurat nie mam sobie nic do zarzucenia.. A tekst o tym ze ma mi żona kupić kolektor był dla rozluźnienia atmosfery..

Tapatalk..

!markos
27-12-15, 11:30
Jak bym chciał wydać kase bez sensu to już bym to zrobiłNo ale właśnie chcesz zrobić dokładnie to, o czym piszesz, że zrobić nie chcesz. Powtórzę, bo nie wyłapałeś chyba - kupowanie takiego kolektora na pół roku to hiperturbobzdura. A Ty rób jak uważasz.

pawlak91
27-12-15, 14:12
Okej. Poczekam i dozbieram na barana...
Markos szczęśliwego nowego roku!

Tapatalk..