PDA

Zobacz pełną wersję : Wiązka kabinowa sedan/hatchback

PlushaQ
22-12-15, 17:22
Siema,

Mam mega ważne pytanie - może się ktoś orientuje. Mam do kupienia wiązkę kabinową od sedana Vg. (Nie-)stety - musi mi to wejść do Hatcha. Tutaj pojawia się pytanie - czy w wiązce kabinowej, głównej (tej pod deską) można się spodziewać tego, że kable od wycieraczki i spryskiwacza tylnego są? Czy raczej nie ma co liczyć na cud i trzeba szukać od hatcha?

Pytanie z serii "fajnie by było jakbym dostał odpowiedź w zeszłym roku". Będę cholernie wdzięczny za udzielenie odpowiedzi, bo auto już kolejny miesiąc stoi ze względu na problemy wiązkami właśnie,

AdiWNC
22-12-15, 17:56
Ja ich nie miałem - mnie zrobili w ciula i wysłali z coupety więc nie było żadnych wyjść na wycieraczkę i sprysk (a miało być do jaja :) )

PlushaQ
22-12-15, 17:57
Tego się obawiałem :/
Dzięki za konkretną odpowiedź ;) Szukam dalej… ****a mać.

AdiWNC
22-12-15, 18:08
Olej - z zaślepką wygląda o wiele lepiej + "weight reduction bro" + i tak pewnie często nie używasz :D

PlushaQ
22-12-15, 18:11
Jeszcze byś się zdziwił jak często używam ;)
Nie znoszę mieć brudnych szyb.

kamil39
22-12-15, 18:54
To nie lepiej sprobowac samemu dociagnac kable? schematow calej elektryki jest pelno w necie, napewno da sie to zrobic samemu.

PlushaQ
22-12-15, 20:09
Już o tym myślałem. Sam nie mam na to czasu, a nie chcę tego powierzać człowiekowi, który to auto składa. Po prostu, bez wnikania w szczegóły.
Z drugiej strony wiem, że jak założę tą wiązkę do auta, to do tematu nigdy nie wrócę.

paweltdf
23-12-15, 14:49
Dołożenie tych kabli to jakieś 45 min - 1h roboty, najlepiej je wyciągnąć ze starej wiązki, ale trzeba je przedłużać bo są za krótkie do wiązki z sedana/coupe, zależy też jak kompletną masz wiązkę z tego sedana, czy kończy się pod nogami kierowcy czy idzie aż do tylnego kielicha?

PlushaQ
25-12-15, 15:23
Kończy się*pod nogami kierowcy, bo do tylnego kielicha idzie wiązka z Hatcha

HEG8
25-12-15, 16:26
4 kable będziesz miał do przełożenia. Tak jak pisze Paweł - godzina roboty max, prosta sprawa, przerabiana u mnie już kilkukrotnie... Nie potrzeba do tego żadnych schematów, wystarczy odrobina sprawnego mózgu...

PlushaQ
25-12-15, 20:12
Obstawiam, że idzie je wyśledzić idąc po kablach od prawego patyka (wycieraczek). Szczególnie, że obie wiązki będą przez parę chwil na wierzchu.