PDA

Zobacz pełną wersję : bład nr 15

paweleczek
19-12-15, 00:52
Siemanko , od 3 tygodni borykam sie z nie lada problemem.
moje auto to ej9 z d15z6 minime , mam problem z iskra na zadnej swiecy go niema.
Rzeczy ktore wymienilem : Cewka , modul.
Wraz z kolega spawdzilismy praktycznie cala wiazke , przelutowalismy przekaznik oraz podmienilismy , zalozylismy inny aparat zaplonowy lecz iskry dalej niema. Znalezlismy cos na temat stacyjki , wychodzi ze wszystko jest okej. Gdy dalismy prad bezposrednio na kabel czarno-zolty auto zapalilo. Juz niewiemy sami co mozemy robic.
Czy mozecie cos doradzic , co mozemy jeszcze sprawdzic , co wymienic ?
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz i podpowiedz...

kaktusr
19-12-15, 04:39
Imo czasem nie odcina ?

paweleczek
19-12-15, 09:37
komp p28 , a siedziala tam z6 zmienilismy tylko blok , brak immo

rooter666
19-12-15, 10:39
miałem ten błąd u siebie, winny był upalony styk w skrzynce bezpieczników pod kierownicą, dokładnie ten od cewki zapłonowej.
dochodziło 5v zamiast 12 do aparatu.

paweleczek
19-12-15, 15:37
dzieki za podpowiedz , ktos jeszcze cos ma co moge sprawdzic?

paweleczek
25-12-15, 14:27
Wymienilem wklad stacyjki , przekaznik , iskry nadal brak...

mozes
27-12-15, 09:58
brak/słaba masa

Sebek_WWL
27-12-15, 11:24
Ja mam tez problem z iskrą w civicu tylko u mnie nie mogę zdjąć palca z aparatu

pablo__89
27-12-15, 20:23
Sprawdź czy do cewki i modułu zapłonowego dochodzi masa i napięcie.

paweleczek
28-12-15, 13:23
Sebek_WWL zeby zdjac palec krec kolem pasowym tak zeby srubka od niego ci sie pokazala do gory u mnie zsunal sie bez problemu po odkreceniu srubki :)!
Pablo__89 pisalem na samym poczatku nie dochodzi tam prad wg.

Lecz teraz pojawil sie gorszy problem , pompa nie buczy i nadal brak iskry , komputer podmienialismy , najwyzej kupie cala wiazke i przeloze ....

Sebek_WWL
28-12-15, 15:59
no własnie u mnie nie było sróbki w palcu

pablo__89
28-12-15, 17:50
A na stykach stacyjki jest prad? Jak dobrze pamietam to od stacyjki żółto czarnym idzie na aparat plus i do przekaznika pompy

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

paweleczek
28-12-15, 21:35
Napiecie nie dochodzi na aparat mimo nowej sprawnej stacyjki przejscie kabla niewiem jak to fachowo nazwac od aparatu zaplonowego pod wiazke kabinowa jest , niestety w kabinowej co idzie do puszki bezpiecznikow/stacyjki brak przejscia (wg kolorow kabla lecialem) , puszka bezpiecznikow by byla upalona a nie bezpiecznik jakis ?;>

pablo__89
28-12-15, 21:46
Według manuala w Vg: Plus idzie od bezpiecznika 50A ze skrzynki pod maską (biało czerwony), przechodzi w biały przewód i dochodzi do stacyjki, ze stacyjki idzie do aparatu.

http://www.pablo.lapeno.ayz.pl/pliki/Przechwytywanie.PNG

Sebek_WWL
04-01-16, 16:54
i ogarnęliście problem?

paweleczek
07-01-16, 22:41
Niestety nie , juz nie wiemy za co mamy sie zabrac i auto laduje w lapkach elektryka , jest wszystko wymienione , bezpieczniki posprawdzane wszystkie , iskry nie ma , na krotko do kabla zolto-czarnego iskra jest... Mam nadzieje ze elektryk sie polapie , przejscie na kablu jest a napiecia nie ma , bezpiecznik od cewki ok , stacyjka nowa sprawna , niewiem juz sam... Jedyne wyjscie szukac dobrego elektryka :)!