PDA

Zobacz pełną wersję : Glosniki Civic 5

WaszMiszcz
18-12-15, 19:26
Siemka :).
Chcialbym Was spytac,jakie sa wejscia na glosniki do drzwi,w Civicu 5 3 drzwiowym ? Nie sprawdzalem jeszcze,a niedawno kupilem glosniki JBL GTO6508C 165mm,no i nie wiem czy mi wejda :)
Nie mam narazie czasu sie z tym bawic,w niedziele dopiero zaczne cos dzialac w tym kierunki bo juz zakupilem caly sprzet,a szkoda by lezal :).
Pzdr

kamil19
18-12-15, 20:33
Będą pasować, dokup dystanse pod te głośniki, chyba że już masz.
Tu masz link do aukcji do takich przykładowych http://allegro.pl/dystanse-mdf-honda-accord-civic-iv-v-crx-prelude-i5770887782.html

WaszMiszcz
20-12-15, 19:10
Juz wszystko wsadzone,dystansiki kupilem :).
Teraz mam inny problem,okazalo sie ze akumulator lekko mowiac nie daje rady,jak na zgaszonym wlacze muzyke na 2 minuty to nawet nie kreci...Moze mi ktos powiedziec jaki najwiekszy akumulator do niej wejdzie,taki zeby alternator dawal rade doladowywac ?

vnv_nation
20-12-15, 19:59
Kazdy nowy sobie poradzi. Nie wrzucisz tam wiekszego niz 45 z tego co pamietam.

kamil19
20-12-15, 20:15
Kup nowy akumulator to powinno rozwiązać sprawę, ewentualnie możesz kupić kondensator mocy jak masz jakiś wzmacniacz i tzw. tube :P

WaszMiszcz
20-12-15, 21:24
Kondensator kupie napewno niedlugo,lecz akumulatorek tez trzeba bedzie wymienic,wiec zastanawiam sie jaka moc :)

A co do tego ze kazdy nowy akumulator sobie poradzi,to nie jestem pewny bo mam prawie napchane 3000wat :P

kamil19
20-12-15, 23:11
Jak się nie zmieści w oryginalne miejsce to przenieś go do bagażnika:P Ale myślę że kondensator powinien załatwić sprawę;) Ja w moim poprzednim eg miałem upchany aku 75 zamiast 45 na siłę go poprzedni właściciel wbił ;/ W ej mam nowy 45 i daje radę, a mam tzw tubę aktywną 500 W i 200 w RMS bodajże. Głośniki JVC 165 mm a ile watt nie pamiętam, syczki w słupkach wstawione i radio alpine 4x 50watt myślałem nad drugim wzmacniaczem do głośników ale to tylko takie plany. Czas pokaże

WaszMiszcz
21-12-15, 10:40
No ja tez mysle nad drugim wzmacniaczem,lecz to bedzie dopiero w nastepnym civicu,bo tej planuje sie pozbyc za jakies pol roku i przesiasc sie w coupe :)
No ja mam tube 1000w i wzmacniacz 900w,glosniki tez wrzucilem 165mm JBL po 210w Kazdy,daje rade :) No ale niestety akumulator na zgaszonym nie wyrabia heheh :)

kamil19
21-12-15, 18:07
No ale kondensatora nie masz więc może najpierw kup go to i nie będziesz miał spadków mocy. A w coupe jest dużo miejsca w bagażniku:D

delek
21-12-15, 19:23
Panowie, w tym temacie jest więcej mocy, niż całe imperium i jedi mają w sumie o_0 :). To co jest napisane na opakowaniu i obudowie/panelu to wszystko chwyty marketingowe.

tomcat
21-12-15, 19:47
No ja tez mysle nad drugim wzmacniaczem,lecz to bedzie dopiero w nastepnym civicu,bo tej planuje sie pozbyc za jakies pol roku i przesiasc sie w coupe :)
No ja mam tube 1000w i wzmacniacz 900w,glosniki tez wrzucilem 165mm JBL po 210w Kazdy,daje rade :) No ale niestety akumulator na zgaszonym nie wyrabia heheh :)

Haha, nie no padłem ze śmiechu :D 3000W :D Kolego podziel te moce przez 5 to może wtedy się zbliżysz do realnego poziomu, to co te małe chińskie rączki napisały na twoich głośnikach nijak ma się do tego jak jest na prawdę ;) Co do tematu to zainwestuj w dobry akumulator i dobre kable puszczone do wzmacniacza, kondensator jest Ci kompletnie niepotrzebny przy tym sprzęcie.

kamil19
21-12-15, 21:37
Wartość skuteczna czyli RMS i na tą wartość trzeba patrzeć. Przy dużej ilości sprzętu potrzebna jest cewka żeby nie było skoków napięcia i ubytków mocy. Więc nie wiem ile masz kolego wattów w RMSie.

WaszMiszcz
21-12-15, 22:22
Kolego tomcat napisalem ze watt,a nie rms ;) w RMS wychodzi mi okolo 1000,biorac pod uwage ze sama skrzynia infinity ma 350 czy tam 400 w RMS nie pamietam dokladnie..
No wlasnie akumulator mam zamiar nowy kupic,lecz zastanawiem sie jaki,bo nie wiem jaki moge wrzucic do mojej Hani najwiekszy,aby alternator wyrabial :) A kable mam konkretne :)

tomcat
21-12-15, 22:43
Kolego WaszMiszcz widzę że chyba z Fizyki to orłem nie byłeś bo nie wiesz nawet w jakich jednostkach moc się podaje ale to szczegół :) Chcę Ci tylko powiedzieć żebyś nie jarał się cyferkami na swoich sprzętach bo to bardzo zgubne i ktoś bardziej kumaty w temacie może Cię tylko wyśmiać ;) 1000W RMS to już bardzo duża moc której twój sprzęt nigdy nie odda, przydał by się do tego choćby mocniejszy alternator pomijając już fakt zainstalowanego sprzętu o mało wiarygodnych danych technicznych.

WaszMiszcz
21-12-15, 23:17
Dobra,nie bede sie z Toba wdawal w pyskowki,bo widze ze i tak jestes najmadrzejszy :) Skonczmy ta dyskusje,jak bedziesz mial cos ciekawego do wniesienia w temat to sie odzywaj "znawco mojego sprzetu" :D Pzdr

A kontynujac,wie ktos moze jaki najwiekszy akumulator obsluzy alternator w mojej Hani?:)

kamil19
22-12-15, 12:28
Przecież Ci napisałem że miałem w eg 75 i aletrnator dawał radę.

WaszMiszcz
22-12-15, 23:29
Ok,bede bral cos kolo 55 :) Dzieki za pomoc,75 nie wrzuca bo nie wierze w ten alternator az tak heh:P

delek
23-12-15, 00:01
Ludzie, co ma pojemność akumulatora do tego czy alternator da radę????? Alternator się dobiera do przewidywanego obciążenia, nie do pojemności. Jak nie rozkręcisz tych tysięcy watów na max to nie bój żaby:). Miszczu wygłuszyłeś chociaż drzwi jak trzeba? Bo bez tego to wiesz - krew w piach. Ten temat robi się coraz dziwniejszy o_0

WaszMiszcz
23-12-15, 20:19
Nie wygludzalem drzwi :) Nie bawie sie w takie rzeczy,bo niedlugo mam zamiar moja Hanke sprzedac,za jakies pol roku :)

kamil19
23-12-15, 21:24
Ehh chłopie to bez sensu robota tak jak kolega delek wyżej napisał. Wygłuszenie to jest podstawa..

WaszMiszcz
24-12-15, 15:15
No ja wiem,ale w tej nie widze sensu wygluszac jak za pol roku bede ja sprzedawal :P W nastepnej wyglusze :)

Genax
25-12-15, 13:43
No ja wiem,ale w tej nie widze sensu wygluszac jak za pol roku bede ja sprzedawal :P W nastepnej wyglusze :)

To po co w ogóle chcesz coś wymieniać? Jak chcesz ją sprzedawać to kup sobie głośniki za 100zł no-name i nie zawracaj dupy. Podstawa budowy dobrego audio to wygłuszenie drzwi ale jak nie chcesz tego robić to po co tutaj piszesz? Kup dystanse, wsadź większe głośniki i potem sobie je przerzuć do nowego auta. Tanim kosztem nic nie zrobisz.

!markos
25-12-15, 16:03
Wygłuszenie to jest podstawa..Nie no ja myślę, że podstawą są TRZY chwilowe KILOWATY w impulsie. Może do kolegi lachony lecą na dudnienie słyszane z czterech przecznic dalej, to im więcej kilowatów, tym lepiej. Tysiąc w tuuubieeee to już nie żarty!!!