Zobacz pełną wersję : Strojenie B18C4 Turbo ODB1 P28
Witajcie,
Założyłem Turbo do Civica Mb6 B18C4, komputer to P28.
Zostało mi tylko wystrojenie silnika.
Poszukuję informacji co do komunikacji z ODB1 oraz emulowaniu.
Komputer mam już przerobiony, wlutowana podstawka na kość i pozostałe elementy.
Co do sprzętu, najlepiej jakby można było go zrobić DIY, no chyba, że koszt będzie tak niski, że nie opłaca się w to bawić.
Od czego zacząć ? Proszę o jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
nie sądzę ,żeby Ktoś kto zajmuje się na codzień strojeniem aut zdradzał jakiekolwiek tajniki takich operacji
A na czym ogólnie polega taka operacja ?
I czy jest na forum jakaś osoba z okolic Krakowa, która wykonałaby dla mnie taką usługę za niewielkie pieniądze?
W razie czego, podaję swój numer : 730 234 569
Weź dozbieraj/pozycz kasę na prawidłowe strojenie przez ogarnietego człowieka bo jak Ci to zrobi Czesiek czy inny Mietek to szybko będziesz zbieraj graty z ulicy ;)
I czy jest na forum jakaś osoba z okolic Krakowa,
Uzytkownik Grafix
Jak już czytam że zostało "tylko wystrojenie silnika"...
Dużo ludzi nie zdaje sobie chyba sprawę jak jest to ważne i często czasochłonne...
Również polecam Grafixa (link do jego profilu: http://www.civicklub.pl/forum/member.php?869-grafix) , moje auto wymagało dużo czasu przez to że jest to dosyć pionierski projekt i stroiliśmy na odległość, mimo tego Grafix ogarnął wszystko naprawdę profi i z wielką uwagą na detale.
Bardzo polecam, ceny też bardzo przystępne :)
Stroiłeś auto na odległość ?
Tak :) Dużo bardziej czasochłonne ale efekt ten sam.
A mnie trochę dziwi fakt że ludzie nie chcą się dzielić taką wiedzą. Tak jak by wystrojenie każdego silnika było tak proste że wystarczy znać parę trików i można stroić od razu ludziom auta.
Z innej strony to jeśli ktoś chce samemu powalczyć to dziwi mnie zakładanie takiego tematu.
Stroić to od razu można po tych paru trikach, tylko pytanie jak daleko takie "wystrojone" auto zajedzie. Niewłaściwym strojeniem bardzo łatwo jest zniszczyć doładowany silnik, znacznie łatwiej niż wolnossący.
Od czego zacząć ? Proszę o jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Jak samemu to zacznij od tego:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?249493-Zestaw-do-strojenia-Moates-Innovate-Honda-OBD1-P28-30&highlight=moates
+ tak pi*drzwi 100l benzyny na naukę podstaw
Ale tak jak pisze !markos. Doładowany motor można łatwiej zepsuć niż wolnossaka.
Jak brak Ci czasu i chęci to zapraszam po nowym roku:)
Chyba że potrzebujesz szybciej to pytaj o Jogala, Niutona, RYSa ...
PS. Dziękuje Winni za pozytywa.