Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D14Z4 ciężko odpala

arthi
17-12-15, 03:22
Panowie potrzebuje pilnie wskazówki gdzie szukać. Silnik jak wyżej instalacja LPG, kilkukrotnie w różnych okresach zdarzyało mi się, że musiałem kręcić trochę dłużej niż normalnie, problem zingorowałem, ale dzisiaj myślałem, że nie odjadę z parkingu. Kręcę, kręce... w końcu zaskoczył, poczułem paliwo i ruszyłem w drogę. Nie próbowałem odpalać na gazie, musze zajrzeć do intrukcji STAG 300.

Po tym kilkukrotnie zgasiłem i zapaliłem, czyli na ciepłym nie ma problemu. Olej bierze w normie, od wymiany do wymiany (15k syntetyk) bez dolewek, zawory robione może 20k, w tym czasie był też sprawdzany zapłon i wymienione zostały świece, nie wiem kiedy był wymieniany filtr paliwa, tego nie robiłem.

Jedyny problem mam z silnikiem to krokowyn, ale o ile się orientuję jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Druga rzecz, reduktor chyba się kończy, bo gdy daje w palnik, zdarza się przełączyć na gaz, jeszcze jakiś czas temu nie było z tym problemu.

Bartko
17-12-15, 10:01
Sprawdź jak odpala (zimny po nocy) z LPG. Naciśnij B/G przy wyłączonej stacyjce i potem trzymając wciśnięty B/G uruchom silnik.

lookaty
17-12-15, 10:18
Jak masz malo benzyny to tak będzie. Wystarczy zatankować i będzie odpalal normalnie.

Mnie sie zdarzyło, ze przy swiecacej rezerwie stanalem na pochylonej powierzchni i auto nie odpalili, paliwo odplynelo spod pompki. Dopiero jak spuscilem auto na równe to zaciagnelo benzynę.

arthi
17-12-15, 13:14
Benzyny mam trochę mniej niz połowę, jeżdżę na gazie, ale staram się mieć zawsze około połowy baku benzyny i co tysiąc kilometrów, mniej więcej 100km przelatuję na benzynie. Jakieś inne wskazówki?
Przed chwilą odpaliłem jak zwykle na benzynie, zaskoczył bez najmniejszego problemu. Co to może być?

Póki co znowu zapala jak zawsze...