Zobacz pełną wersję : Kod do radia jak uzyskać
Witam,
Może temat się powtórzył kiedyś ale powraca jak bumerang... czy ktoś wie jak można taki kod uzyskać z np. z numeru seryjnego DBPE014439EW
Dziękuję
Pozdrawiam
Michał
Jak nie znajdziesz w necie jakiegoś generatora (dobrze jest spróbować po rosyjsku - translatorem) to pytaj u siebie w mieście w serwisach elektroniki. Pytanie tutaj jest nie na miejscu bo dowodu zakupu zapewne nie masz. Na elektrodzie taki temat od razu jest zamykany.
Radio kupione na allegro od firmy zajmującej się kasacją i handlem częściami, więc zakładam że nie kupiłem kradzionego. Ale rozumiem sprawę
Radio rozkodowałem, nie potrzeba żadnego odczytu z epromu!!! jak to niektórzy na różnych forach doradzają, który i tak kosztuje. Na podstawie wewnętrznego numeru seryjnego odczytywanego przez włączenie radia trzymając kombinację klawiszy 1+6 (U1111 i L1111) serwis hondy generuje taki kod 5 cyfrowy. W Katowicach w salonach hondy koszt 50-60zł. Podjechałem 15 minut i cieszyłem się radyjkiem :)