PDA

Zobacz pełną wersję : Woda w tylnej klapie bagażnika

kurus.mk
14-12-15, 15:51
Witam.
Kiedyś widziałem taki temat ale teraz nie moge go odszukać.
Sedan 2003 rok, przedlift.
A mianowicie problem polega na tym że po otwarciu/ podniesieniu tylnej klapy bagażnika leje mi sie z niej woda. nie wiem ile tej wody ale mysle ze "dobra flaszka".
Cała ta woda wlewa sie prosto do bagażnika. Czy ktoś się spotkał z takim problemem ??

surian
14-12-15, 19:32
Ona zlewa się do "korytka U" między klapą a szybą i wylewa koło lamp na zderzak. Jest niby wrażenie ze wpadnie do bagażnika.
W bagażniku mokro?
Ja miałem przekrzywione trochę od kabla do CB i faktycznie trochę czasem wpadło wody. wyprostowałem i jest git.

Szczery
14-12-15, 21:50
może otwory którymi woda powinna spłynąć się zapchały. nie ma w dolnej jej części jakiś otwartych otworów. Nie znam nadwozia ale w Vgen były w klapie takie otwory..

kurus.mk
15-12-15, 18:09
dziś udało mi sie nagrac krótki filmik.
jedną reką nagrywałem a drugą otwierałem klape wiec nie wyszło to za dobrze ale powinno ukazać o co chodzi.
https://www.youtube.com/watch?v=T11GAf8auAg
pod klapą sa takie dwie plastikowe zaślepki ( widać to na filmie, jutro w dzien sprawdze czy da sie je jeakos zdemontowac
http://zapodaj.net/6cc132f04bb22.jpg.html
http://zapodaj.net/ca2d9e81e2933.jpg.html

kurak91
15-12-15, 18:49
Uuu kurde sporo tylko którędy ona się dostaje po deszczu tak masz czy po myciu? Może za rejtracja są jakieś dziury w klapie zrobione albo pod tą listwa co jest podświetlenie rejestracji

genior
15-12-15, 20:18
No zdecydowanie tak nie powinno być. Obejrzyj czy lampy są szczelne, no i wszystkie inne miejsca też, pytanie czy to właśnie tylko po deszczu, bo jeśli tak to obstawiam lampy.
Możesz zrobić test na żywo, tylko musisz położyć oparcia, wczołgać się do bagażnika, a ktoś musi lać wodę na klapę i powinieneś dojrzeć gdzie jest przeciek

Szczery
15-12-15, 20:28
Przypomniało się mi.
Znaczek hondy na kapie mi kiedyś"zniknął" i gdy już nowy przyszedł to założyłem i niby wszystko ok, ale się okazało że pękła ta gumka w której się znaczek trzyma i woda ciekła do klapy właśnie tamtędy.
Co prawda mam sedana VIgen ale też honda.

kurus.mk
16-12-15, 08:03
Czy to myjnia czy deszcz jest taka sama sytuacja.
Wczoraj odkręcałem rejestrację, i tam są tylko dwa otwory na śruby nic wiecej. śruby wchodzą dosyć ścisło. wiec to raczej odpada.
Lewa lampa ( ta w błotniku ) jest lekko pęknięta - zakleiłem to taśmą ( czekam właśnie na przesyłkę z nową sztuką ) ale wydaje mi sie że ta opcja odpada ponieważ z lampy do klapy nie ma polączenia. dzieli je rynienka, z uszczelką i tam powinna jak cos spływać ta woda :) tak mi sie wydaje :)
Sprawdze lampy w klapie :) i chyba bez testu sie nie obędzie.

surian
16-12-15, 09:18
Zrób test jak ja kiedyś w alfie. Latareczka i do bagażnika :) A druga osoba z konewką i polewa klapę. OD dołu coraz wyżej i znajdziesz.
Tylko porządnie lać :D

kurak91
16-12-15, 09:42
Sprawdź wlasbie lampy jeszcze. W klapie tam może leżeć. Problem. I zrób test. Też jak surian mówi :-)

genior
17-12-15, 09:46
z lampy do klapy nie ma polączenia

No jak nie? Żarówki przecież od środka wkręcasz, tak jak mówiłem obstawiam lampę, szczególnie że pęknięta!

surian
17-12-15, 17:21
Panowie to SEDAN
http://www.autocentrum.pl/gfx/modele/honda-civic-vii-sedan_m.jpg
Ma również lampy w klapie

Drabi
19-12-15, 18:39
Ja też mam taki problem - dokładnie sedan 2003. Co prawda nie leje się tej wody aż tyle i poprzedni właściciel włożył gumowe dywaniki do bagażnika, ale po ostatnich deszczowych dniach też zauważyłam, że po podniesieniu klapy woda się leje. Zauważyłam tak na szybko pod sklepem, że to być może z wkładki zamka bagażnika, bo mi akurat bardziej leje z prawej strony.
A w jaki sposób, tak na szybko i po krótce, dojść do lamp (szczerze, to się im jeszcze nie przyglądałam). Jutro za dnia spróbuję.

Kurus, ja mam akurat moją w srebrnym kolorze i jeśli mi się dobrze wydaje, to to co nazywasz zaślepkami (na zdjęciach), to nie zaślepki tylko po prostu gumowe "odbojniki" (nie potrafię teraz znaleźć innego słowa). One się opierają o zderzak jak zamykasz klapę, żeby nie walić prosto w blachę. Mogę się mylić, bo się do końca nie znam.

Drabi
07-10-16, 18:10
Już dawno nie miałam problemu wody, ale po ostatnich ulewach Hania stała trochę i w sumie ponad dobę było sucho, a dziś chciałam zapakować zakupy do bagażnika i z klapy wylało mi się tyle wody co Tobie. Wykręcałam szmatę, którą akurat mam na podorędziu w bagażniku. Dobrze, że mam gumowe dywaniki w bagażniku.
Znalazłeś w końcu przyczynę zbierania się wody w klapie?