Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ABS w Coupe

bart_vtec
08-08-08, 21:50
Siemka
Na dniach będę kupował swap hebli z VTi no i one mają ABS(moja coupe niema)
Co muszę jeszcze kupić żeby po założeniu ABS działał - POPRAWNIE

Tompro
09-08-08, 08:48
Sporo ;) Pompe ABS, łącznik rurek do tylnych hamulców ze ściany grodziowej, wszystkie rurki hamulcowe spod maski (albo dorabiasz nowe), większą pompe hamulcową wraz z serwem, bezpieczniki ABS, komputer ABS, wiązkę elektryczną ABS, 4 czujniki do kół o ile nie masz przy tym swapie. Jeszcze potrzebne są przeguby zewnętrzne z pierścieniami od ABS lub same pierścienie ABS i zakładasz je na swoje przeguby ;) (Ja kupiłem całe półośki od wersji z ABS bo mnie to taniej wyniosło i mniej roboty miałem :) ) Oczywiście do tego wszystkiego musisz mieć uchwyty mocujące do wszystkiego, srubki itp. Jeszcze by się przydały tylnie dolne wahcze poprzeczne bo mają miejsca do montażu przewodów elektrycznych od czujników ABS (ale bez tego się można obejść). No a jak już to skompletujesz to jest sporo zabawy z założeniem i dodatkowo do odpowietrzenia układu hamulcowego z ABS musisz mieć dorobiony klucz do odpowietrzania pompy ABS. Ogólnie ja drugi raz bym się chyba na to nie porwał, za dużo nerwów straconych na szukanie dupereli i czasu na zrobienie wszystkiego. Ale ABS'ik mam założony w EJ2 i ładnie działa :) Także ja jestem zadowolony z takiego swapa.