Zobacz pełną wersję : Ostre wałki
Siemanko wszystkim jestem tu nowy i nie bardzo orientuje się co i jak więc nie wiem czy w odpowiednie miejsce wstawiam post. Pytanie brzmi następująco mam Halinke o jednostce napędowej 1.5 a dokładnie D15z6 i dobieramy się do rozrządu przy okazji gdy wszystko będzie na wierzchu chciałem zmienić wałek rozrządu na ostrzejszy i teraz pytanie jaki będzie dobry gdzie mogę go kupić i ile mniej więcej ta przyjemność będzie mnie kosztować? :)
Ja u siebie do d16z6 wrzuciłem wałek Crover Stage 2, kupiony na Top End Power za ok. 1600zł. Różnica zdecydowanie na plus :)
kazik2_h9w3
12-12-15, 10:54
Tylko Kolega ma d15z6 wiec tu zabawa bedzie nieco drozsza bo trzeba zmienic takze klawiature a co za tym idzie kompa itp jest sporo tematów z tym zwiazanych
oj myslałem ze to delikatniejsza sprawa typu wymiana wałka ustawienie zaworow i jazda :)
Lepiej popraw wydech dolot odelzyj kolo zamachowe możesz zmienić skrzynie tak na początek
Kolektor 421 kupiony katy powycinane przelot opanowany teraz zamierzam kolektor ssący wstawić od b18c4 co wy na to? :) słyszałem że troszkę daje :)
słyszałem że troszkę daje
najwięcej co co CI da, to poczytanie trochę forum. Serio...
najpierw poszeraj, zaczerpnij wiedzy, bo ani ostre wałki nie maja racji bytu w przy seryjnym CR, a tym bardziej kolektor ssacy z b18c4, który nie będzie pasował..
Lepiej popraw wydech dolot odelzyj kolo zamachowe możesz zmienić skrzynie tak na początek
i od tego bym zaczął
Lepiej kupić lżejsze czy odchudzić samemu? Co proponujesz?
To wszystko zależy za ile kupisz gotowe. A jak chcesz sam oddać na odchudzanie to zadzwoń do otoczaka pogadaj z nim do czego ma służyc auto i on ci doradzi i odchudzi mi zrobił na 4,1kg
Silnik d15z6 , klawiatura z6 , walek compcams st2 , cr seria , wydech, strojenie , 160 koni, temat angielka Salvadore
Lekki zamach. Ewentualnie hybrydE ze skrzyni zrobic. DobrA opona. Lepiej w ta stronę iść jak silnikśrodowym bebechy ma seryjne
cr seria
ja, oprócz tego, że głowica splanowana ;)
Seria Fawor sie nie znasz ( zabielona ), szukaj czujnika :P
Zreszta to jeszcze nie tlusty czwartek ,
Nie zaczynając nowego tematu ma ktoś wymiary wałków z ITR bo mam walki z B seri ale nie wiem dokładnie z jakiego są silnika a niema na nich żadnych oznaczeń
kazik2_h9w3
22-01-16, 22:12
To zobacz jakie mają tłoczenia na końcach wałków
Jak znajdę dodam foto
Krzywki w moich wałkach mają mniej więcej 34 i 36 mm mierząc największą średnicę