PDA

Zobacz pełną wersję : Co powiecie na takie lampy + takie żarówki?

januwek
08-08-08, 21:47
Koledzy jak w tytule. Chce kupić angel eysy http://moto.allegro.pl/item411100030_reflektory_angel_eyes_honda_civic_96 _99r_3drzwi.html do mojej hondu ale dużo osób piszę że strasznie słabo świecą. Więc co wy na to żeby wstawić takie żarówki http://moto.allegro.pl/item407476975__xenon_hid_h1_h3_h4_h7_h11odbior_na_ wolumenie.html . Czy ktoś ma takie xenony lub podobne i może się wypowiedzieć jak świeca? Jka jest widoczność? W gre nie wchodzą same żarówki ala xenon za jakieś grosz bo są do dupy. A z tymi z przetwornicami nie miałem styczności. Czekam na opinie...

Vesemir
08-08-08, 22:18
Jeśli światła się tobie podobają to bierz. Jeśli jest to soczewka 70mm to będą prawidłowo świecić (czyt na drogę:)) z tymi mniejszymi jest różnie. Co do Xenonu to warto zainwestować. Same przetwornice są ok (nie ma co za bardzo się szarpać na jakieś drogie bo to i tak ta sama elektronika,jak w tych drogich, składana maszynowo, więc nie ma co się tam popsuć) a żarówki kupić np Philipsa.To prawda, że są drogie (75zł szt) ale wg mnie warto. Te chińskie żarówki mogą się szybko przepalić. Ja u siebie mam taki właśnie setup i efekt powala na kolana. Najlepiej kup zestaw 4300k (prawie każdy fabryczny Xenon takie ma) i do tego jakieś spryskiwacze a mogę zapewnić Ciebie, że będziesz zadowolony.

januwek
09-08-08, 07:58
A po co do tego spryskiwacze? Czyli te żarówki z zestawu do wymiany? Chciałem żeby świeciły trochę na niebiesko. A jak patrzy policja na takie żarówki jak nie ma się takich w serii? Bo ten zestaw homologacji to nie ma:( I rozumiem że nie będe miał długich świateł?

I w jaki sposób właściwie działa ta przetwornica??? Pozdro

havok
09-08-08, 09:43
1. Możesz kupić bi-xenon - wtedy masz długie.
2. Spryskiwacze po to, żeby i policja się mniej czepiała (przynajmniej, jak zobaczą niebieskie światełka i spryskiwacze, to pomyślą, że homologowane) i żeby czyścić reflektory, bo jednak światło ksenonowe jest bardziej wrażliwe na brud i wtedy szybciej mniej widać na drodze.
3. Żaden zestaw xenonów nie ma homologacji. Musiałbyś mieć spryskiwacze, samopoziomowanie oraz całe lampy przystosowane do xenonu (podpowiem - w Civicach tego nie ma).

januwek
09-08-08, 15:14
Czyli tu chodzi o sryskiwacze do świateł? Kurde ale to rzeba całą instalację robić. Masz może jakieś fotki tego???

a jak działają te bi-xenon z długimi? może jakieś zdjęcia ktoś ma??

niobass
10-08-08, 16:42
ja mam u siebie Bi xenon i spryski tez zrobiłem.
Bi xenon(długie) dzała na zasadzie elektromagnesu ( po włączeniu długich) żarnik cofa się do tyłu(chowa sie ).
Montaż: Plug and Play

januwek
10-08-08, 18:27
A w jaki sposób zrobiłeś sam spryski? Gdzie masz guzik do nich i całą reszte. mozesz wysłać fotki tego? i fotki z samochodu jak oświetla? Na krótkich i długich? i z zewnatrz tez. i ije Cię to wszystko kosztowało?

havok
10-08-08, 22:23
Ja akurat spryskiwacze miałem w serii...
Co do fotek - niby mam zdjęcie na krótkich, ale to nie oddaje efektu. Nie masz nikogo w okolicy, co by miał coś takiego założonego? Nie musi być Civic, porównasz różnicę między dwoma takimi samymi autami, ale za to własnymi oczyma.

januwek
10-08-08, 23:44
Brat ma civice 4 gen i ma seryjne żarówki i mam kolege z takim samym autem jak jeg ale on ma xenony bez tego bi na poczatku i nie ma długich. Czy zwykłe xenony świecą tak jak bi xenony na krótkich? Jak to jest?

A i jeszcze jedno do bi xenonów potrzebne spryskiwacze a do xenonów też?? I koledzy jak wogóle świecą te angel eyes? Pozycja to po dwa ringi na lampę czyli razem cztery tak? I w jednej lampie jest kierunek i dwie soczewki czyli na krótkich świeci jedna a na długich druga czy jak? Bo teraz mam jedną żarówkę i do tego i do tego.

wisnia8686
11-08-08, 11:46
ja mam takie lapmy firmy sonar i swieca przynajmniej u mnie o wiele lepiej niz w serii i sa z homologacja.

januwek
12-08-08, 00:19
A jakie masz tam żarówki? I ile zapłaciłeś za lampy? Allegro??:)