PDA

Zobacz pełną wersję : Problem po wlozeniu silnika

BartEG
10-12-15, 20:28
Witam,
Moim problemem jest brak swiecacej kontrolki check engine po przekreceniu kluczyka, wskazowka od obrotomierza idzie na 500/600 obr oraz nie slychac ze pompa paliwowa dziala.
Wczesniej mialem d13b7, po wymianie samego slupka na d15b7 pojawil sie ten problem. Bezpieczniki wszedzie dobre, swieci sie kontrolka oleju, ladowania. Przed wymiana wszystko bylo w 100% sprawne, niektorzy mowia ze przekaznik, stacyjka itd , wydaje mi sie ze nie mozliwym jest to ze nagle sie popsulo tylko stojac. Inni przyjmuja teze ze masa jest niedobra od przewodow, ale kazda byla dokladnie wyczyszczona i max przykrecona zatem to raczej tez odpada. Nie wiem gdzie moge szukac problemu. Napewno cos nie tak z elektryka tylko co.. Wtyczki wszystkie podlaczone, nie ma mowy, ze zle wpiete, bo kazda jest inna.. Pomocy :(

LongeR
10-12-15, 22:06
Sprawdz żarówkę od check'a może sie zjarała,ale pompa powinna dawać słyszalny sygnał jak i przekaznik

BartEG
11-12-15, 08:14
Zarowka napewno dobra, to nie to. Pompa nie jest slyszalna. Check sie nie pali. I auto wiadomo - nie odpala.

Robkoo
11-12-15, 11:37
ja miałem to samo, po malowaniu komory i wrzuceniu silnika. Brak kontrolki, pompa zimna, brak iskry. Okazało się, że masa od kompa, ta przy termostacie była kijowa. Zrób mostek i daj masę z aku, zobaczysz co się będzie działo

tommmmm
11-12-15, 17:07
Tak jak pisze Robkoo sprawdź masę przy termostacie bo objawy na to wskazują.

BartEG
12-12-15, 16:40
Dobra już wszystko ogarnąłem, dzięki wielkie ;)

firstborne
12-12-15, 18:52
Napisz chociaż co było problemem.

immortal3k
13-03-16, 21:30
Co było problemem?

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka