PDA

Zobacz pełną wersję : Czy te amory są dobre ??

zieloo007
08-08-08, 14:19
Co sądzicie o amorach tej firmy? Czy nie jest to przypadkiem wielkie g.. ?
http://www.allegro.pl/item412633477_amortyzatory_sportowe_honda_civic_91 _01_od_mts.html

Myślę o wymianie amorów dobrych i nie drogich. Tylko nie piszcie o kayabach, bo wiem że są dobre i nie aż takie drogie. Chodzi mi o jeszcze jakieś inne w podobnej cenie do kayaby czy tokiko.

Vesemir
08-08-08, 15:56
Co sądzicie o amorach tej firmy? Czy nie jest to przypadkiem wielkie g.. ?
http://www.allegro.pl/item412633477_amortyzatory_sportowe_honda_civic_91 _01_od_mts.html

Myślę o wymianie amorów dobrych i nie drogich. Tylko nie piszcie o kayabach, bo wiem że są dobre i nie aż takie drogie. Chodzi mi o jeszcze jakieś inne w podobnej cenie do kayaby czy tokiko.

Taki trochę wynalazek. Na amortyzatorach się nie powinno oszczędzać. Tym bardziej jak jest to ~50zł na dwóch sztukach. Dorzuć trochę i kup sprawdzone i pewne KYB. Poza tym niemieckie części do samochodów są gorszej jakości niż japońskie jeśli mówimy o tej samej cenie.

Ps. Jeżeli chcesz dać twardsze amortyzatory to wymieniaj tylko cztery.

zieloo007
08-08-08, 16:42
Tak myślałem, że to badziewie, gdyż mało znane wśród hondziarzy :) co japan to japan :)

Bartus2002
08-08-08, 19:31
dobra wiec ja mam tekie samo pytanko tylko ze to sa amortyzatory z sprezynami....mysle nad kupnem ale nie za bardzo wiem czy dobrze robie ..no i oczywicie tez zeby nie bylo zbyt drogo
http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=461&PHPSESSID=a0af83611e5de60bda805613d92041a7
co o tym sadzicie?? wielkie dzieki z gory

zieloo007
08-08-08, 21:43
Ooo ciekawa oferta dołączam się do pytania kolegi

Vesemir
08-08-08, 21:44
Te Jamexy to najniższa półka, taka polska chińszczyzna. Fabryczne części są o niebo lepsze. Do tego słyszałem, że ów springi nierówno obniżają samochód:eek: i pogarszają prowadzenie. Jechałem kiedyś V gen na jamex amortyzatorach i samochód dziwnie pływał. Jak wyżej napisałem, nie warto kupować wynalazków i taniochy bo będzie do d..y. Oszczędź te pieniądze i kup sobie zawieszenie na np następny sezon ale już dobrej jakości. To będzie dobre wyjście.

dzajant
08-08-08, 22:21
ja mam sprezyny od mtsow i nie narzekam, dozbieram kasy i kupuje od nich amortyzatory, to tak w skrocie

Bartus2002
09-08-08, 02:25
no ok sa tansze i tez wiele HOND widzialem na JAMEXA'ch nie narzekali.....
ja tam jestem zotlodzib w tych sprawach.... wiec prosil bym o pomoc ... jakie zawieszzenie i lile taka przyjemnosc???

Yanos
09-08-08, 21:50
Ja u siebie założyłem amorki KYB i sprężyny progresywne Eibach'a. Taki zestawik mogę bardzo polecić :)

zieloo007
09-08-08, 22:50
Ja u siebie założyłem amorki KYB i sprężyny progresywne Eibach'a. Taki zestawik mogę bardzo polecić :)

Tak, to rzeczywiście cenowo i jakościowo najbardziej się opłaca. Przemyślałem sprawę i jednak zostaję przy amorach Kayaba. A spręzynki hm.. jeszcze nie wiem, jamex albo eibach... nad tym musze pomysleć :D

Bartus2002
10-08-08, 03:04
a słuchaj gdzie to znajde ?? mogłbys mi dac jakies namiary gdzie mogłbyt to zakupic??:D

zieloo007
10-08-08, 09:22
a słuchaj gdzie to znajde ?? mogłbys mi dac jakies namiary gdzie mogłbyt to zakupic??:D

Allegro, kayaba wychodzi najtaniej właśnie tam. W sklepie japanparts chcą 180zł za sztukę, na allegro można zodbyć za 130zł. I tez 2 lata gwarancji

Bartus2002
11-08-08, 02:22
dzieki znalazlem:D lecz nie po 130 tylko 160;p
mam dylemat co teraz zrobic...!@#$%^<myśli> te amory KYB sa dobre:D
lecz do tego springi eibach'a to wyjdze gdzies kolo 1200-1300;/ mnie to nie uklada bo zarezerwowalem tylko tysia;/ a jednak chcialbym szybko moja Hanie na glebe...<dylemat>

zieloo007
11-08-08, 10:46
No właśnie u mnie jest to samo i chyba zrobie to później jak zbiore wiecej kasy.

Tu masz kayaby tańsze: http://www.allegro.pl/item416435882_amortyzatory_kayaba_tyl_honda_civic_ 94_01_w_wa.html

Bartus2002
11-08-08, 12:50
dzieki;)
a znalazłem cos takiego: http://motoallegro.pl/item409964324_honda_civic_crx_91_95r_sportowe_zawi eszenie_kpl.html
cena taka sama jak jamexy lecz tej firmy nie znam wogole...
wiec co sadzicie?

spychu
11-08-08, 15:57
Ja mam amory GT Cupline ze sprezynami co prawda Weitecka. Przód mam obnizony o ok 70mm tyl o ok 60 i jak dla mnie te amory sa bardzo ok. mozesz zobaczyc u mnie w temacie.

Gazowe o skroconym skoku. Przy mojej glebie nic nie dobija jest twardo, bym powiedzial ze nawet zbyt twardo. Chwilami mam dosyc :)

Zrobilem na nich juz ponad 12 tys km na polskich dziurach i nie zauwaylem jak na razie zadnych zmian w ich pracy. Jesli ktos nie jezdzi nalogowo po torze a chce i szybciej pojezdzic zakrety to te amory sa jak najbardziej ok wg mnie.

Ich zachowanie przy obecnym moim obnizeniu jest duzo lepsze niz seryjnych amorow ze sprezynami -35mm.

Pozdrawiam

Bartus2002
11-08-08, 18:30
czyli wg Ciebie byłby dobry ten zestaw ktory tu pokazalem tak na poczatek...??
niewiem sam chyba jednak zrobie to:D
aaa dzieki za info :)

zieloo007
11-08-08, 18:36
No właśnie i co teraz wybrać? Niemieckie czy japońskie ? :D

spychu
11-08-08, 18:46
GT nie ma regulacji twardosci. Ma frezy do mocowania taleza sprezyny przez co mozna powiedziec mozesz dowolnie konfigurowac obnizenie.

U mnie sprezyny to Weitec -35mm. Z przodu nafrezowalem jeszcze 2 dodatkowe nizsze rowki obecnie przod jest na jednym ponizej serii. Tyl jest na 2 od dolu seryjnym. Za pierwszym razem jak tyl zlozylismy na najnizszym to kola byly ok 7mm schowane w nadkola. Ogolnie przy obecnym setupie springi Weitec -35 plus GT z przodu 6 rowkow z tylu 4 auto moge posadzic jeszcze ok 15mm do gleby, bo zarowno z przodu jak i z tylu mam jeszcze dostepny jeden nizszy frez. Przy sprezynach np -60 bylo by duzo nizej ze wzgledu na to ze takie springi sa krutsze niz -35.

Ja uwazam ze te amory sa duzo lepsze przy jakim kolwiek obnizeniu niz seryjne.

Ja tam z GT jestem zadowlony.

Bartus2002
11-08-08, 21:23
GT nie ma regulacji twardosci. Ma frezy do mocowania taleza sprezyny przez co mozna powiedziec mozesz dowolnie konfigurowac obnizenie.

U mnie sprezyny to Weitec -35mm. Z przodu nafrezowalem jeszcze 2 dodatkowe nizsze rowki obecnie przod jest na jednym ponizej serii. Tyl jest na 2 od dolu seryjnym. Za pierwszym razem jak tyl zlozylismy na najnizszym to kola byly ok 7mm schowane w nadkola. Ogolnie przy obecnym setupie springi Weitec -35 plus GT z przodu 6 rowkow z tylu 4 auto moge posadzic jeszcze ok 15mm do gleby, bo zarowno z przodu jak i z tylu mam jeszcze dostepny jeden nizszy frez. Przy sprezynach np -60 bylo by duzo nizej ze wzgledu na to ze takie springi sa krutsze niz -35.

Ja uwazam ze te amory sa duzo lepsze przy jakim kolwiek obnizeniu niz seryjne.

Ja tam z GT jestem zadowlony.

dzieki za opinie:) chyba jednak sie skusze na te Gt Cupline:D
jutro planowany zakup a w czwartek/piatek zakladam:D

zieloo007
11-08-08, 23:27
dzieki za opinie:) chyba jednak sie skusze na te Gt Cupline:D
jutro planowany zakup a w czwartek/piatek zakladam:D

Jak to zrobisz to sie pochwal :D

Bartus2002
29-08-08, 19:15
a wiec wkoncu zostało założone..:D troszke czekałem na transport ale jeszcze dłużej na mechanika...bo niestety koles nie miał czasu;/ ale wczoraj znalaz sie czas i załozyl:D
efekt? MASAKRA:Djestem pozytywnie zaskoczony gleba niezla:D tylko musze uwazac na wyboje;p
jest twardo , pieknie sie drogi trzyma...zadowolony w 100% brak porownania do starego zawieszenia;p
pozdrawiam

Duhon86
07-09-08, 10:01
Nie chce rozpoczynac nowego tematu wiec się podłącze pod ten a widzę że kolega zakupil i załozyl juz zestawik więc raczej nie bedzie mial pretensji :p
Jakie amory polecalibyście pod te sprężyny Eibacha?

http://rallyshop.pl/index.php?p1388,sprezyny-eibach-pro-kit-honda-civic

zieloo007
07-09-08, 18:30
Nie chce rozpoczynac nowego tematu wiec się podłącze pod ten a widzę że kolega zakupil i załozyl juz zestawik więc raczej nie bedzie mial pretensji :p
Jakie amory polecalibyście pod te sprężyny Eibacha?

http://rallyshop.pl/index.php?p1388,sprezyny-eibach-pro-kit-honda-civic

Myślę, że kayaba gazowe będą odpowiednie

dudi307
11-09-08, 18:03
Chce zalozyc gazowe tokico do eg4, bo moje sa wybite juz przeokropnie, gdyz poprzedni wlascicel zalozyl sprezyny nippon na seryjne amory :/.

http://www.4cars.com.pl/upload/imgMin/27643420248c7b54acdfed.JPG (AG4010T) Co o nich sadzicie? W przyszlosci wymienie przod na moze jakies kayaby.