Zobacz pełną wersję : Duży upływ prądu 0,26A ?
Czy taki upływ na postoju to dużo za dużo dla Civica z pełną elektryką ?
A co ma do tego ilość odbiorników przy wyłączonym zapłonie? Nic.
Zmierz co bierze ten prąd.
noooo, sporo. to po dobie brakuje 6,24Ah, a po tygodniu ... praktycznie nie masz akumulatora. Mi ostatnio padł, więc mierzyłem i bierze 0,07A i to nadal uważam, że sporo.
Dziwne rzeczy się ostatnio dzieją z samochodem, kilka dni temu odpaliłem pod sklepem, światełka przygasły a auto zgasło. Próbuję zakręcić a tu jeden obrót i tylko przekaźnik już słychać ??!!. Prąd ładowania 14,1V bez świateł, 13,8V na światłach, 13,6V z dmuchawą. Akumulator ok 2lata Bosch S4. Czasem na chwilę zostawię autko i już nie odpalę. Innym razem stoi 2 dni i odpala. Obawiam się że to może być więcej niż jeden problem, upływ to jedno ale coś jeszcze podczas jazdy.
PS. Jak mierzę prąd upływu to najpierw jest 0,06 i ok 5 sekund rośnie do 0,26.
Jak ma auto zakrecic jak taki duzy pobor akumulator rozladowuje? 0,26A to jest bardzo duzy pobor. Znajdz przyczyne podobru prady to sie problem rozwiaze...
Wyciągaj po kolei bezpieczniki i mierz przy którym przestanie kraść prąd. Najczęściej to jest odbiornik niefabryczny - radio, alarm, zamek centralny itd.
PIMPEK_EJ2
04-12-15, 22:48
Ja bym szukał problemów w radiu albo alarmie. Syrena zwykła czy z podtrzymaniem? Prąd ładowania też z dupy jest. 13,8 to dolna granica. Możliwe że sam alternator go pobiera. Mierzyłeś napięcie na włączonych wszystkich odbiornikach?
nie prąd ładowania tylko napięcie ;)
na bank jakiś niefabryczny element instalacji pożera prąd. Czysta seria ciągnie poniżej 0,05A