Zobacz pełną wersję : Średnica
Witam.
Mam zamiar w najbliższym czasie pozbyć się starego i rdzewiejącego tłumika końcowego i w jego miejsce wstawić tłumik a'la mugen. Jednakże przeglądając różne oferty na allegro, tłumiki takie mają różną średnicę wlotu -"montażową". Dlatego chciałem się dowiedzieć jaka jest średnica wewnętrzna wydechu ( czyt. rury wydechowej ) w MA9.
Może jakbyś napisał w tytule tematu o srednice czego Ci chodzi, byłoby łatwiej się skusić na odpowiedź....... :P
1. Styl takich tłumików to nie na bazie Mugena, ale Apexi N1 i proszę zapamiętać.
2. Średnice takich tłumików zaczynają się od 50mm (a z reguły więcej, koło 55), u siebie prawdopodobnie masz max 48 (ale obstawiam mniej, gdzieś koło 45). Więc i tak bez modyfikacji się nie obejdzie.
polecam km malon, ja mam http://allegro.pl/item412905453_tlumik_sportowy_malon_turbo90_opaska _gratis_.html i jest o niebo cichszy od wm sportów, dobrze wykonany i do mojej rurki podjechal bez wiekszych problemow.... tzn musisz liczyc sie z tym ze oryginalny tlumik nie ma wlotu umieszczonego po srodku wiec trzeba tak przerobic rure zeby nie stukala o wahacz ale byla troszke przesunieta... jezeli przyspawasz bez przerobek to koncowka bedzie pod kątem... nie wiem jaki masz silnik ale moj to d15ze czyli mulowaty vtec e i efekt jest fajny... chociaz wieksza frajde daje mi stozek :)
podepne sie pod temacik
Koncowy tlumiczek sie rozlatuje a srodkowy mam nowy i sam niewiem co robic tzn
1 Kupic normalny tlumiczek
2 wyciac kata zrobic przelot i wstawic ten ala mugen na koniec http://moto.allegro.pl/sportowy-tlumik-mugen-wm-np-civic-najtaniej-fi-90-i1510042343.html
no i wlasnie sam niewiem co robic najprosciej kupic oryginalny i sie nie meczyc ale marzy mi sie taki koncowy ala mugen ale czytajac na forum ze srednice sa rozne 45,48 nawet 55 .
wiadomo magik mechanik zrobi wszystko ale zeby to jakos wygladalo bo nawet czytalem ze haczy o wachacz i ze krzywo jakos lezy .
Ja dodam tylko od siebie ze mi taka parowa, jeszcze nie daj boze pierdzaca na pol miasta w 5D nie pasuje za grosz!!
no tak ale tam jakis silanser jest i mozna podkrecic zawsze
no tak ale tam jakis silanser jest i mozna podkrecic zawsze
Miesiąc temu miałem tak zrobione przez Pana Macieja z firmy PROEX którego serdecznie wszystkim odradzam jak i całą tą śmieszną firme PROEX
nie dało się wysiedzieć w aucie, miało być cicho jak w serii, a tłumik zaczął wyplówać swoje wnętrznośći już przy 5tys. obr. zero estetyki wykonania całego układu wydechowego...
wszystko ledwo co się 3-mało na aucie szczerze wszystkim odradzam.
Finał to zamówione w ASO fabryczne elementy wydechu (końcowy, środkowy i kat).
Cena? Lepiej nie pytać :p
Wszystko już ładnie siedzi na aucie i powiem szczerze że nie ma to jak fabryka.
cicho, miło i przyjemnie :)
Jeśli ktoś by miał jakieś pytania w sprawie Pana Macieja z firmy PROEX pisać na PW
no wlasnie dzieki dlatego tak sie pytam ja dokladnie mam koncowy ze srodkowym na laczeniu walniety i pierdzi srodkowy nowy ale tez ta laczenie rdzewieje
no mam czas do swiat z tym i jak bede w polsce chce to robic i szukam jak najlepszego rozwiazania ,