Zobacz pełną wersję : Honda Civic 7 sedan Jakie Tarcze
Witam Kolegów,
Jako że w mojej hondzie kończą się klocki i tarcze z przodu to zabieram się za wymianę na nowy zestaw.
Możecie mi polecić jakiś fajny zestaw (może nawiercane lub nacinane tarcze ) z klockami w rozsądnej cenie ??
Dodam że na lato mam zestaw 17" natomiast na zimę mam zestaw oryginalnych stalówek 14" i tarcze z klockami muszą tam wejść.
Czy średnica moich tarcz to 262mm ??
Pozdrawiam Gucio22b
dokladnie 262, ja używam zwykłych trw i jestem zadowolony, więc o innych się nie wypowiem
Tak, masz 262mm. Wiekszych nie zamontujesz pod 14 stki (i tak ledwo sie mieszcza w takie kolo). Ja korzystam od dłuzszego czasu z zestawów ATE i jestem mega zadowolony. Zadnych piszczen czy tez bicia. Nie kupuj zadnych nawiercanych czy nacinanych bo to totalnie bez sensu w samochodzie ze 110KM pod maska. Porzadny hamulec dobrze sobie poradzi z sedanem :)
Cześć.moja eu8 d16v1 również jeżdzi na zestawie ATE, gładkie tarcze i klocki standartowe ATE.Zestaw bardzo dobry,nic nie piszczy i hamuje na prawdę dobrze.Szczeże polecam
To pójdę w podstawę. TRW czy ATE.
ATE to wyzsza polka, kiedys korzystalem tez z TRW, zle nie byly. Do Ciebie nalezy wybrac co wolisz, zapewne ATE beda drozsze.
Witam,
Jestem już po zmianie tarcz i klocków z przodu. Postawiłem na tarcze brembo i klocki ferodo. Do tego wymieniłem płyn hamulcowy.
Po zmianie jestem na prawdę zadowolony. Samochód hamuje o wiele sprawniej niż wcześniej.
bunkerites
16-12-15, 17:59
ktore ferodo ?
bunkerites
18-12-15, 11:54
Szybko wymienisz.Gdyż ściera się ekspresowo
Szybko wymienisz.Gdyż ściera się ekspresowo
Ale dobrze hamuje :) Przynajmniej w porównaniu do tego co wcześniej miałem ...